Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Federació d'Hostaleria proposa xecs perquè famílies catalanes facin vacances a Catalunya

La Federació d'Hostaleria proposa xecs perquè famílies catalanes facin vacances a Catalunya

L'ens provincial demana al Govern una mesura inspirada en Itàlia, amb l'objectiu de generar llocs de treball i reduir els ERTO. També sol·liciten que es torni a instaurar la setmana blanca al febrer

La Seu d'Urgell, amb el Cadí al fons
La Seu d'Urgell, amb el Cadí al fons
08/07/2020 13:40

La Federació d'Hostaleria de Lleida ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que reprodueixi a Catalunya el model italià de donar xecs de 500 euros per als italians que passin les vacances al seu país, Itàlia. Segons la patronal hotelera, aquesta mesura ajudaria a crear llocs de treball.

Juntament amb aquesta proposta, el president de la Federació, Josep Castellarnau, ha sol·licitat que es torni a programar la setmana blanca al mes de febrer, amb l'objectiu de potenciar les vacances vinculades a les activitats d'hivern i no només a les d'estiu. Una altra demanda que els hotelers han tramès a Torre és que es faciliti la gestió dels ERTO.

Castellarnau, d'altra banda, ha lamentat que aquests dies als turistes de països com Alemanya o Bèlgica els hagi arribat la "informació errònia" i, en comptes de deixar clar que només estava confinada la comarcal del Segrià, "es parlava de tot Catalunya". Tot i això, L'hoteler pallarès ha indicat que "per sort" tenen un client molt proper i que acostuma a trucar per informar-se, i així se li ha pogut aclarir aquestes informacions.

Recuperació a la demarcació tot i la passa enrere del Segrià

El president de la Federació, d'altra banda, ha valorat positivament el fet que, tot haver-se confinat el Segrià, es permeti que gent d'altres indrets circuli per aquesta comarca sense aturar-s'hi. Això permet mantenir les reserves hoteleres de l'Alt Pirineu perquè els clients hi poden arribar igualment. De fet, de cara a aquest cap de setmana vinent al conjunt de la demarcació hi ha un volum de reserves que arriba fins al 90%.

Per contra, els hotels del Segrià han vist com les reserves els han caigut "considerablement" per aquesta impossibilitat de fer-hi parada els propers dies. El sector hoteler d'aquesta comarca "ho està passant molt malament", segons reconeix Castellarnau, perquè molts establiments ja havien tret el seu personal dels ERTO i ara es troben amb els treballadors novament als seus llocs però amb molt pocs clients.

Al seu torn, el Govern ha demanat a la Federació que posi a disposició de Salut un hotel per acollir metges que arribin a Lleida de fora del Segrià. Castellarnau ha volgut insistir amb el compromís de la Federació amb lluitar contra la pandèmia i ha recordat els quatre hotels que ja han ofert; dos per acollir temporers i dos més per albergar malalts de coronavirus. Ara, n'estan preparant un cinquè per acollir personal sanitari que s'espera que es desplaci a Lleida molt aviat. Josep Castellarnau ha dit que amb tota probabilitat serà el Ramon Berenguer, a tocar de l'estació d'autobusos de Lleida. Per poder-ho fer efectiu estan acabant de gestionar qüestions com ara on poder oferir el dinar i sopar a aquests professionals donat que aquest hotel no ofereix aquest servei. La petició que els ha arribat des de Salut és d'un hotel amb unes 50 places.

Mostrar formulari de contacte