Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La fibra òptica arribarà a la Seu mitjançant un conveni amb Cadí Telecom

La fibra òptica arribarà a la Seu mitjançant un conveni amb Cadí Telecom

L'empresa pirinenca estrenarà la xarxa perquè llars i empreses disposin d'internet d'alta velocitat La implantació a la zona comercial es completarà al juny, i arribarà a tot el nucli urbà abans no acabi l'any

Fibra òptica - Conveni amb Cadí Telecom
Fibra òptica - Conveni amb Cadí Telecom
24/02/2015 18:02

La fibra òptica arribarà a les llars i empreses de la Seu d'Urgell, mitjançant el conveni que han signat aquest dimarts l'Ajuntament urgellenc i la Companyia Pirenaica de Telecomunicacions Cadí. Aquesta empresa urgellenca, sota la marca Cadí Telecom, comercialitzarà una connexió a internet de qualitat, cosa que permetrà a la Seu convertir-se en el primer municipi del Pirineu pel que fa al desplegament d'aquesta tecnologia. 

L'alcalde, Albert Batalla, i el responsable de Cadí Telecom, Eduard Navarro, han ratificat l'acord. Batalla considera que la ciutat "farà un gran salt endavant", sobretot pel que fa al seva estesa a les llars, i conclou que aquest és "un acord win-win, en què totes dues parts hi sortiran guanyant".  

L'alcalde urgellenc subratlla que “aquest servei donarà més capacitat al territori per ser més competitius, ja que la tecnologia ajudarà a superar les dificultats territorials”. També augura que disposar d'aquest servei serà un incentiu per atraure empreses i inversors, ja que hi trobaran finalment una connexió a internet del màxim nivell. 

Deu Gb de potència

De la seva part, Eduard Navarro ha agraït a l'Ajuntament poder estendre el servei a través de les canalitzacions ja existents. El representant de Cadí Telecom ha assegurat que apostaran per oferir un servei tant o més competitiu que les grans companyies estatals. Així, operaran amb un troncal de 10 Gigabytes (Gb) i sortides d'ample de banda de 100 megues per als usuaris. 

En ser una empresa creada expressament per al territori, les tarifes i la potència s'adaptaran a la demanda de cada usuari. A banda de la connexió a internet, Cadí Telecom també oferirà paquets que inclouran un servei de televisió amb més de 100 canals. La comercialització dels serveis començarà el 23 d'abril, tot coincidint amb la Diada de Sant Jordi. L'empresa obrirà una oficina al centre de la ciutat i crearà 6 nous llocs de treball.

L'estesa d'aquesta xarxa es preveu que ja estigui enllestida al centre històric i comercial al mes de juny, i a tot el nucli urbà abans no acabi l'any 2015. De cara al 2016 preveuen arribar als barris i a Castellciutat. Si hi ha prou demanda, no descarten fer arribar també el servei al municipi de Puigcerdà.

Wifi gratuït al centre històric

A més a més, Cadí Telecom ha anunciat que també oferirà, a partir del mes de juny vinent, un servei de wifi gratuït als carrers més comercials i zones turístiques de la Seu, amb l'objectiu de dinamitzar turísticament la ciutat.

La posada en marxa d'aquest servei coincideix amb el fet que, ara fa dues setmanes, Telefónica va anunciar la seva intenció de no complir amb el seu compromís de fer arribar la fibra òptica a la Seu aquest any mateix. L'Ajuntament han remarcat que la signatura d'aquest conveni no té res a veure amb aquesta decisió, perquè l'acord ja estava a punt prèviament. En tot cas, Batalla ha celebrat el fet de poder comptar amb una alternativa i que, a més a més, sorgeixi des del territori. “Ha estat un objectiu que l'Ajuntament de la Seu ha perseguit des de fa anys, i al qual s'hi ha abocat molts esforços, tant propis com d'ajuts europeus”, ha detallat.

Companyia Pirenaica de Telecomunicacions Cadí aplicarà a la Seu la seva experiència en el sector, ja que actualment ofereix serveis de fibra òptica i televisió a milers de clients de diverses ciutats, principalment del sud d'Espanya.

Mostrar formulari de contacte