Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La fibra òptica pública arribarà a l'Aran aquesta tardor

La fibra òptica pública arribarà a l'Aran aquesta tardor

La Generalitat realitzarà una inversió d'uns 2,5 MEUR per a l'obra de connexió, que anirà d'Esterri d'Àneu fins a Vielha
Reunió entre el secretari general de Polítiques Digitals i Administració Pública, Xavier Gatius, i el síndic d'Aran, Francesc Boya, acompanyat d'alcaldes aranesos (Foto: Conselh Generau d'Aran)
19/02/2020 19:14

La fibra òptica pública arribarà a l'Aran durant els mesos de setembre o octubre d'enguany, segons ha anunciat aquest dimecres el secretari general de Polítiques Digitals i Administració Pública, Xavier Gatius, al síndic d'Aran, Francés Boya. Si es compleix la previsió, el projecte es farà realitat tres anys abans del que establia el desplegament.

La Generalitat realitzarà una inversió d'uns 2,5 MEUR per a l'obra de connexió, que anirà d'Esterri d'Àneu fins a Vielha. Per la seva part, el govern aranès assumirà les despeses dels treballs per fer arribar aquest servei fins a Les i connectar-lo amb la fibra francesa.

La connexió amb França es durà a terme a través del projecte Transgarona, el camí que transcorrerà al voltant del riu Garona i que unirà el territori amb França. Els treballs estan en fase de licitació.

El síndic aranès ha manifestat que "l'arribada de la fibra òptica permetrà la competència entre les operadores, de tal manera que el preu de la connexió serà més barat i permetrà també tenir totes les prestacions del 4G i 5G, quan estigui disponible la tecnologia". Francés Boya ha afegit que "aquest avanç obre un nou paradigma des del punt de vista de l'economia i de la capacitat que empreses innovadores que necessitin aquest tipus d'infraestructura tecnològica es puguin establir a l'Aran".