La Fira d'Andorra la Vella rep més de 75.000 visitants i incrementa les vendes
Les estacions d'esquí han despatxat un 13% més de forfets de temporada i els venedors de vehicles també han confirmat un increment d'activitat sobre l'any passat. El Comú conversa amb empreses i veïns per definir com ha de ser el certamen en el futur i quin espai ha de tenir
La Fira d'Andorra la Vella ha tancat la seva 45a edició tot revalidant la seva alta assistència, amb més de 75.000 visitants segons el càlcul que n'ha fet el Comú de la capital andorrana. El cònsol major, Sergi González, n'ha fet una valoració "molt positiva" i esmenta que tot i un mal començament, per la pluja de divendres, els dos dies següents han pogut funcionar amb plena normalitat i han registrat una molt bona afluència.
Des de la corporació d'Andorra la Vella asseguren que aquest fet també s'ha traduït en un augment de vendes a la majoria dels sectors. Com a exemple, un dels principals reclams d'aquest certamen, la venda de forfets de temporada per a les estacions d'esquí del Principat, ha augmentat un 13% respecte de l'any passat, segons les dades que ha facilitat Grandvalira Resorts. I des del gremi que agrupa els establiments de venda de vehicles (AIVA) també han confirmat un increment sobre l'edició anterior. A tot plegat González hi afegeix el fet que no hi ha hagut "cap incidència rellevant".
A banda de l'àmbit econòmic, amb la presència d'una àmplia oferta d'empreses del país i de la seva àrea influència o de parades ambulants, també hi han pres part amb estand propi una cinquantena d'entitats i associacions andorranes.
1/2 🤜🏼🤛🏼 L'associacionisme és un dels pilars de la nostra comunitat i la seva presència a la Fira d'Andorra la Vella ho demostra de bon grat! pic.twitter.com/SGzYElHa5N
— Andorra la Vella (@AndorraCapital) October 25, 2024
Concurs d'idees i anàlisi dels indrets disponibles
El cònsol major ha explicat que han aprofitat tot el cap de setmana per recollir moltes opinions dels visitants, perquè actualment treballen per definir com a de ser la Fira del futur i volen sotmetre aquest procés a un "concurs d'idees". I és que González creu que aquests canvis no han de passar necessàriament per buscar nous espais, com podrien ser un hipotètic recinte multifuncional, sinó també poden passar per aprofitar indrets ja existents a la parròquia. També ha dit que espera que amb aquest concurs empreses i particulars els ajudin a "crear una Fira que compleixi les necessitats, creï comunitat i mantingui l'esperit de negoci i de punt de trobada".
Pel que fa justament a l'espai, i sobre l'afectació que pot tenir en la fira el pla parcial del Parc Central, el cònsol major ha admès que això els condicionaria, però hi afegeix que de moment no els consta que la família implicada en aquest procés urbanístic vulgui avançar en aquest projecte. Per això, Sergi González creu que cal estar "en espera d’aquesta revisió del pla parcial del POUP" per després parlar "detingudament" amb aquesta família.
Nou aparcament i parc caní
En la mateixa línia, el dirigent del Comú ha anunciat que d'aquí a tres mesos s'inaugurarà un espai de més de 10.000 metres quadrats al costat del riu Valira, amb aparcament per a cotxes i autocaravanes i amb un parc caní de més de 1.500 m2.