Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fira de Sant Ermengol potencia els productors agroalimentaris de l’Alt Urgell amb degustacions i mostres culinàries

La Fira de Sant Ermengol potencia els productors agroalimentaris de l’Alt Urgell amb degustacions i mostres culinàries

El certamen compta novament amb els espais Tast Km0-Gustum i Aliments del Territori i Tu, de la Diputació de Lleida, ubicats al pavelló poliesportiu, davant de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu

09/10/2019 18:05

L’espai de degustació col·lectiva Tast Km 0-Gustum i la mostra culinària Aliments del Territori i Tu de la Diputació de Lleida tornaran a ser presents un any més a la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell que se celebrarà divendres 18 (tarda), dissabte 19 i diumenge 20 d’octubre.  Els visitants podran trobar els espais Tast Km0-Gustum i  Aliments del Territori i Tu al pavelló poliesportiu, just davant del recinte firal dels formatges artesans del Pirineu.

L’espai de Tast Km0-Gustum, de degustació col·lectiva de productes agroalimentaris de l’Alt Urgell, és d’entrada gratuïta i s'hi pot tastar els aliments mitjançant la compra del tiquet dels formatges, que conté una pestanya extra que dóna dret a un tast en qualsevol dels 12 estands dels elaboradors alimentaris de la comarca. També es podrà adquirir tiquets únicament per aquest espai, a la zona de venda de tiquets de la Fira.

Aquesta mostra inclou un espai de venda directa en què els mateixos productors alturgellencs comercialitzen els seus productes. Enguany els productors participants són: Antiga Casa Jaume (Bellver de Cerdanya), amb embotits; l’Associació Menja’t l’Alt Urgell, amb artesania alimentària; Xarcuteria Pagès-El Rastell (La Seu d’Urgell), amb embotits; Casa Bernadí (Noves de Segre), amb embotits; Cervesa Artesana VIP (Bellestar); Crosta i Molla (La Seu d’Urgell), amb pa, coques i torrons; El Gall Negre Cerveses i Aiguardents (Arsèguel); Lagrimus (Martinet), amb artesania alimentària; Mafriseu (La Seu d’Urgell), amb carns; Torrons Reig (Coll de Nargó); i L’Infús-Cafè dels Escoberts (La Seu d’Urgell), amb artesania alimentària.

Mostra culinària: 15 activitats de degustació i demostració

L’espai Aliments del Territori i Tu de la Diputació de Lleida, que complementa i en el mateix pavelló firal que l’Espai Tast K0-Gustum, els visitants a la fira hi trobaran una mostra culinària on hi ha programades 15 activitats de degustació i demostració que té com a objectiu fomentar el consum, d’aliments de proximitat i amb restauradors del nostre territori.

Totes les activitats que es proposen són gratuïtes i no cal fer reserva prèvia. Val a dir però que l’aforament és limitat i s’omple per ordre d’arribada. Les propostes són:

 • maridatges amb infusions i galetes, a càrrec de Vicky Mateu, sommelier de l’Infús-Cafè dels Escoberts.
 • demostracions amb d’Embotits i Carns Baridà, a càrrec d’Adrià i Agustí Porta amb els productes de la Xarcuteria Pagès i el restaurant El Rastell, embotits artesans i plats d’autor de la Seu d’Urgell.
 • maridatge de formatges i vins de la DOP Formatge Alt Urgell-Cerdanya i la DO Costers del Segre, a càrrec del sommelier Jordi Martínez.
 • viatge de sensacions gastronòmiques elaborades amb la fusió de productes de l’Associació Menja’t l’Alt Urgell, a càrrec de Marisol Salvadó i Agustí Porta.
 • degustació de 3 tapes elaborades amb productes de Casa Bernadí; maridatge de cerveses i aiguardents El Gall Negre, amb Embotits i Carns Baridà, amb un plat típic bavarès (Schweinshaxe), a càrrec d’Agustí Porta i Jordi Blasco.
 • tast de dos sakes elaborats a Tuixent amb maridatge, amb una introducció sobre què és el sake i les seves possibilitats gastronòmiques, a càrrec d’Antoni Campins, de Seda Líquida (Tuixent).
 • degustació de 2 tapes elaborades amb formatges de la Cooperativa Cadí.
 • Les nostres arrels: Idiazábal, xocolata, nous i txacolí, demostració i degustació a càrrec del cuiner Axier Arbilla, del Restaurant Arbeletxe (La Seu d’Urgell).
 • maridatge de iogurt, mató, formatge fresc, recuit, làctica i formates madurats amb confitures i mel del territori, a càrrec de Jeroni Majoral de la formatgeria artesanal amb ramat propi Cal Majuba (Alàs).
 • degustació de diferents varietats de pomes (Royal Gala, Golden i Fuji), a càrrec d’Albert Marquet i Pep Altimir, de Pomes del Cadí (Arfa).degustació de tastets elaborats per MosiCopa amb productes de Mafriseu, a càrrec de Victòria Roig, de Mafriseu (La Seu d’Urgell) i de Jordi Fernández del restaurant MosiCopa (La Seu d’Urgell).
 • dégustation-tasting de vedella llemosina de la Borda Andria de la Seu d’Urgell, presentació en francès i anglès, a càrrec de l’Escola Oficial d’Idiomes.
 • fricandó de vedella amb ceps, a càrrec de Michel Torres, cap de cuina del restaurant Tàpies, i Mohamed Behili, cap de cuina del restaurant Katja, de l’Hotel el Castell de Ciutat (la Seu d’Urgell).
 • presentació del projecte de recuperació de la ceba de Coll de Nargó, a càrrec de la investigadora Aurora Rull, de la Fundació Miquel Agustí, i degustació del producte amb la recepta elaborada pel xef Diego Alías, del restaurant Ca l’Amador (Jose del Cadí).
 • Cartell de la Fira de Sant Ermengol 2019
  Cartell de la Fira de Sant Ermengol 2019
 • Espais Tast Km.0-Gustum i Aliments del Territori i Tu
  Espais Tast Km.0-Gustum i Aliments del Territori i Tu

Mostrar formulari de contacte