Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La fugida de joves amenaça l'Alt Pirineu i Aran

La fugida de joves amenaça l'Alt Pirineu i Aran

La població activa de la regió podria decréixer de 2.700 persones aquesta dècada per la manca de perspectives Al conjunt de la demarcació de Lleida també es preveu un envelliment pel descens de la natalitat
La Seu d'Urgell
10/11/2011 10:48

La fugida de treballadors menors de 40 anys amenaça d'encongir novament l'economia de l'Alt Pirineu i Aran. Segons un estudi que acaba de presentar l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), la manca de perspectives tant econòmiques com socials per als joves a les comarques de muntanya pot fer que durant els propers 10 anys la població activa decreixi de 2.700 persones.

L'Idescat perfila aquesta xifra en un context de previsió que continuï la crisi, que és el més probable. En cas de recuperació, hi hauria un creixement però seria de només 2.500 persones actives. I en un cicle expansiu, molt menys probable, s'arribaria a un augment de 7.300 treballadors entre les sis comarques.

Al conjunt de la demarcació de Lleida, l'Idescat també augura dades negatives. La marxa de gent jove i i el descens de la natalitat faran que la població activa baixi de més d'11.000 persones i es quedi en menys de 180.000 treballadors, quan actualment n'hi ha més de 190.000.

Tendència general

A nivell més general, l'estudi preveu que, el 2021, prop d'un 60% de la població catalana en edat de treballar serà major de 40 anys. També s'apunta que el nombre d'habitants es tornarà a situar per sota dels 7 milions, després d'haver-se disparat fins als 7,5 milions durant els darrers anys.