Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fundació Integra Pirineus inicia la prova pilot d'extracció de fusta per a la producció de biomassa

La Fundació Integra Pirineus inicia la prova pilot d'extracció de fusta per a la producció de biomassa

El treball el realitza una brigada forestal formada per quatre persones L'activitat, que té lloc a la Vall d'Alinyà, es va iniciar amb un curs de formació

Biomassa - Brigada Integra Pirineus
Biomassa - Brigada Integra Pirineus
11/08/2011 09:59

Des del mes de juliol la Fundació Integra Pirineus ha posat en marxa la prova pilot per tal d’avaluar el potencial d’extracció de fusta per a la producció de pellet. El treball el realitza una brigada forestal formada per quatre persones, tres de les quals les aporta el Consell Comarcal mitjançant plans d’ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), mentre que el quart treballador ha estat contractat directament per la Fundació.

L’activitat de la brigada, que té lloc a la Vall d’Alinyà, es va iniciar amb un curs de formació per al maneig de moto-serres i ha continuat amb altres tasques forestals per adaptar-se al sistemes de treball propis de l’activitat silvícola. A dia d’avui, la brigada ja ha obtingut els primers recursos forestals per a la futura planta de biomassa.

Les conclusions es tindran a finals d’any i el següent pas serà constituir-se com a centre especial de treball, és a dir, una empresa social formada, majoritàriament, per treballadors amb reconeixement legal de la discapacitat. Per d’aquesta manera poder donar resposta a una necessitat de l'Alt Urgell.

La Fundació Integra Pirineus té com a objectiu contribuir a la inserció social i laboral de persones amb discapacitat i/o malaltia mental, i la constitueixen el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Catalunya Caixa i Enerforest Alt Urgell SL.

Mostrar formulari de contacte