Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fundació Ramon Llull incorporarà el Consell General dels Pirineus Orientals

La Fundació Ramon Llull incorporarà el Consell General dels Pirineus Orientals

15/07/2008 18:00

La Fundació Ramon Llull ha aprovat aquest dilluns la incorporació del Consell General dels Pirineus Orientals a l'Institut Ramon Llull, que treballa per a la projecció de la llengua i la cultura catalana a l’exterior. Entre els acords presos a la primera reunió de treball destaca també la incorporació de la Fundació a Iberescena. El vicepresident de la Generalitat i vicepresident de la Fundació, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha mostrat la seva satisfacció pels resultats concrets de la reunió; uns acords, ha dit, que seran “molt importants” per la llengua i la cultura catalanes.

El vicepresident del Govern i vicepresident de la Fundació Ramon Llull, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha qualificat “d’excel·lent notícia” la petició d’informació sol·licitada per l’Ajuntament de l’Alguer per esdevenir membre de la Fundació, així com l’acord explícit del Consell General dels Pirineus Orientals d’incorporar-se a l’organisme. En aquest sentit, el vicepresident català i el ministre de Cultura del Govern d’Andorra, Juli Minoves, han anunciat que la Fundació ha acceptat la incorporació del Consell i que es faran les modificacions estatutàries necessàries per donar-li cabuda. Pel que fa a l’Alguer, comenta  que traslladaran la informació al consistori alguerès i que serà rebut “amb les mans obertes quan decideixi presentar la candidatura”. També les Illes Balears estan en procés per incorporar-se en el si de la Fundació mitjançant llur entrada al Consorci de l’Institut, decisió acordada pel Govern de les Illes Balears, que ha participat en els actes de creació de la Fundació.

Durant la reunió de treball d’aquest dilluns, els membres del Patronat de la Fundació Ramon Llull han acordat també la participació de la Fundació al fòrum d’arts escèniques Iberescena, un programa de la Secretaria General Iberoamericana. Segons el vicepresident això permetrà que el públic iberoamericà “tingui accés a ofertes” de l’àrea lingüística catalana.

La reunió de treball –a la qual també han participat el cap de Govern d’Andorra i president de la Fundació, Albert Pintat; el secretari de Cultura del Govern d’Andorra, Jordi Gallardo; i el director de l’Insitut Ramon Llull, Josep Bargalló– també ha aprovat el Pla de Treball 2008-2009 que preveu la coordinació de la docència universitària a l’exterior que compta, tal com ha detallat el vicepresident, amb 163 lectorats arreu del món, el darrer dels quals és impulsat pel Govern d’Andorra a la Universitat de Columbia; la coordinació de Catalunya i Andorra en una possible participació en la propera edició de la Biennal de les Arts de Venècia, o a la creació d’un canal de televisió per Internet. Durant la reunió també s’ha acordat nomenar l’actual director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, com a director de la Fundació.

La constitució de la Fundació Ramon Llull va acordar-se el passat 17 de desembre al Santuari de Cura a Mallorca el president de les I’Illes Balears, el vicepresident de Catalunya i el Ministre de Cultura d’Andorra amb l’objectiu de treballar per la projecció de la llengua i la cultura catalana a l’exterior.

Mostrar formulari de contacte