Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell posa en marxa el servei de Nefrologia

La Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell posa en marxa el servei de Nefrologia

Un professional de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova es desplaçarà una vegada al mes fins al centre hospitalari urgellenc. Es preveu que s’evitaran uns 200 desplaçaments anuals de pacients de l’Alt Urgell fins a Lleida
El facultatiu especialista de l'HUAV Jordi Roig es desplaçarà una vegada al mes a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell per atendre els pacients (Foto: Departament de Salut)
20/11/2023 10:40

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell ha incorporat a la seva cartera mèdica el servei de Nefrologia. Un facultatiu especialista de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) es desplaçarà una vegada al mes fins al centre hospitalari de la capital de l’Alt Urgell, on atendrà sobretot persones amb hipertensió arterial, diabetis i malaltia renal. Es calcula que, anualment, es beneficiaran d’aquesta mesura al voltant de mig centenar de pacients de l’àrea d’influència de l’hospital, i que a la vegada s’evitaran uns 200 desplaçaments fins al seu centre de referència a Lleida, on fins ara s’han de visitar.

L’entrada en funcionament del servei de Nefrologia, divendres passat, “implica una millora important en l’atenció de proximitat en tots els pacients que necessiten aquest tipus de tractament”, ha assegurat el gerent de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Miquel Abrantes. A més a més, Abrantes ha recordat que “en un territori com el pirinenc, amb la dispersió territorial i baixa densitat demogràfica, poder garantir l’equitat en el sistema sanitari és cabdal i des de la Regió hi estem plenament compromesos”.

Per al director assistencial de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell, Vladimir Lazo, "el fet d'atendre els pacients amb aquestes patologies al costat de casa els beneficia perquè millora l'accessibilitat i comoditat mèdica". I afegeix: "El centre hospitalari reforça així l'atenció local, promou la continuïtat assistencial i incrementa la capacitat resolutiva gràcies al treball en xarxa amb l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida".

Servei a més de 20.000 persones

L'Hospital de la Seu d'Urgell dona servei a les prop de 20.400 persones residents a l’àrea de gestió assistencial (AGA) Alt Urgell, que comprèn 21 municipis (19 de l’Alt Urgell i 2 de la Cerdanya). Està situat en un eix viari de comunicació amb Andorra i en una zona turística de muntanya, amb població estacional que genera activitat. La proximitat amb el Principat té també impacte sobre la demanda assistencial.

En la línia que ja treballa el centre urgellenc, el futur Hospital Comarcal de l’Alt Urgell preveu potenciar la incorporació d’algunes proves i tractaments que puguin ser prestats de manera més propera, evitant així desplaçaments a d’altres centres. El nou hospital també planteja la intenció de fomentar el treball en xarxa mitjançant les aliances territorials tant amb proveïdors del SISCAT com amb Andorra.

Equitat del sistema sanitari

El Departament de Salut assenyala que "adequar els recursos per garantir l’equitat i la qualitat de l’atenció del sistema sanitari en tot el territori català és una de les prioritats actuals". En aquest context, aquest compromís es fa palès en el Pla de salut de Catalunya 2021-2025 i al Pla de salut 2021-2025 de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran.

Mostrar formulari de contacte