Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat ja treballa en els nous plans Leader Plus

La Generalitat ja treballa en els nous plans Leader Plus

Josep Maria Besora avança que el procés es tancarà aquest estiu, en la inauguració d’unes jornades sobre el futur del Pirineu Joan Ganyet obre les ponències, que aquest divendres tenen una destacada presència andorrana

Jornades Pirineus
Jornades Pirineus
10/05/2007 17:53

La Generalitat completarà aquest estiu la nova convocatòria dels plans europeus Leader Plus. El director general de Desenvolupament Rural, Josep Maria Besora, ha explicat la situació actual del pla avui a la Seu, on ha inaugurat unes jornades sobre el futur del Pirineu.
El nou programa gestionarà 106 milions al conjunt de Catalunya. Besora ha explicat que actualment el programa Leader treballa sobre quatre grans obtjectius: la industrialització, les petites empreses amb valor afegit, el turisme rural i el manteniment del patrimoni rural i arquitectònic, que inclou les cases de poble antigues.

Besora ha reconegut que cal reorganitzar els grups d’acció local per fer més eficients les inversions i reduir la burocràcia.

La primera conferència de les jornades l’ha ofert el director general d’Arquitectura i Paisatge, Joan Ganyet. L’exalcalde urgellenc creu que les prioritats del Pirineu han de ser la unificació de projectes, tot evitant els localismes, i la captació de professionals qualificats.

A les jornades hi assisteixen representants de projectes de muntanya a Catalunya, l’Aragó i la cornisa cantàbrica. El vicepresident del Consell Comarcal i president del Consorci Alt Urgell XXI, Jesús Fierro, els ha donat la benvinguda i ha posat sobre la taula un altre dels grans problemes que encara no s’ha solucionat a les zones de muntanya: els desequilibris econòmics i demogràfics entre diferents valls.

La trobada es completarà aquest divendres al matí amb les conferències, entre d’altres, del director de la Comunitat de Treball dels Pirineus, Michel Setuain; la directora d’Agricultura del Govern d’Andorra, Consol Naudi; el ministre andorrà d’Urbanisme i Ordenació Territorial, Manel Pons; i l’ambaixador espanyol a Andorra, Eugeni Bregolat.

Mostrar formulari de contacte