Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat obliga a presentar nous documents per a la gratuïtat del túnel del Cadí

La Generalitat obliga a presentar nous documents per a la gratuïtat del túnel del Cadí

Per demostrar que es viu i treballa a la zona, caldrà acreditar un contracte de treball, o bé un certificat del CAP de referència en el cas d'autònoms, jubilats i fronterers La mesura entra en vigor l'1 de gener, si bé els beneficiaris tenen un termini de tres mesos per a presentar els papers al Consell Comarcal

Túnel del Cadí
Túnel del Cadí
27/12/2011 17:17

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts la revisió del sistema de descomptes per als usuaris habituals del túnel del Cadí, residents al Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell.

El nou sistema per a obtenir, o mantenir, la gratuïtat ja entrarà en vigor el dia 1 de gener. Tot i això, el Govern ha matisat que hi ha un termini de tres mesos per a tramitar la renovació, per als 28.000 usuaris habituals que hi ha inscrits actualment. Així, els beneficiaris han d'aportar, abans del final de març, la documentació requerida a la seu del Consell Comarcal que correspongui en funció del municipi de residència.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha justificat l'enduriment dels controls per evitar que se'n beneficiïn propietaris de segones residències que s'han empadronat a la zona.

Una de les novetats és que, a banda dels certificats d'empadronament i de l'oficina bancària on es té domiciliat el compte corrent, ara també s'hauran d'aportar documents "en funció de la situació laboral del sol·licitant". Així, per als assalariats caldrà un contracte de treball d'una empresa establerta en qualsevol dels municipis de l'Alt Urgell, la Cerdanya o el Berguedà, juntament amb el certificat de la Seguretat Social.

Els aturats hauran de presentar un document d'alta o de renovació, emès per l'OTG o l'organisme competent de qualsevol de les tres comarques. I els autònoms, un document emès pel Servei Català de la Salut amb l'assignació del CAP de referència. Aquest document mèdic també és el que hauran de presentar els jubilats.

Pel que fa als estudiants o persones amb fills escolaritzats, s'haurà de lliurar el document que acrediti l'escolarització o matrícula en un centre educatiu de la zona.

Fronterers

Finalment, els residents que treballen a Andorra o a França necessitaran un document emès per Salut mitjançant el qual s'assigna el CAP de referència, tal com es fa amb els autònoms.

Un cop presentada la documentació, cada Consell Comarcal tramitarà les sol·licituds a la concessionària del Túnel del Cadí, per tal que es pugui autoritzar i començar a fer efectiva la bonificació.

Mostrar formulari de contacte