Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Guàrdia Civil comissa gairebé 400.000 euros de diner negre en una setmana

La Guàrdia Civil comissa gairebé 400.000 euros de diner negre en una setmana

Aquest dimecres s'ha produït una altra intervenció de 88.000 euros a la Duana de la Farga de Moles A la Seu també s'ha fet un comís de 760 paquets de tabac de contraban
Contraban 04.03.10
04/03/2010 19:17

La Guàrdia Civil ha comissat aquest dimecres al migdia 88.010 euros a les butxaques de les jaquetes de dos conductors que circulaven amb el seu vehicle cap a Espanya. Aquest és el quart decomís de divises cap a Espanya que s'ha detectat en una setmana a la Duana de la Farga de Moles. En aquest període s'ha intervingut gairebé 400.000 euros de diner negre que els propietaris pretenien introduir a Espanya procedents d'Andorra.

La nova situació fiscal del Principat, que ha deixat de ser considerat paradís fiscal perquè ha signat un conveni d'intercanvi d'informació amb 17 països, hauria provocat que nombrosos contribuents decideixin retirar els seus diners del país veí sense declarar-los.

Pel que fa als 88.000 euros d'aquest dimecres, el primer comís va tenir lloc a la una del migdia, quan membres de la secció d'especialistes fiscals de la duana de la Farga de Moles (Alt Urgell), inspeccionaven un vehicle de la marca BMW, pertanyent a J.L.M.G, de 63 anys d'edat i nacionalitat espanyola, resident a Saragossa, amb 15.010 euros a la butxaca de la jaqueta. La segona intervenció va tenir lloc a les tres del migdia en inspeccionar un altre vehicle de la marca Mercedes, també en direcció cap a Espanya, pertanyent a E.G.R, de 66 anys, d'origen espanyol i resident a Albacete. E.G.R portava amagats 74.920 euros a l'interior de les butxaques dels pantalons i de la jaqueta.

Els dos conductors van poder seguir el viatge amb 1.000 euros el primer i 920 el segon, en concepte de 'mínim de supervivència'. Els diners comissats van quedar a disposició de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya. Els agents van aixecar actes per la comissió d'infraccions de la normativa de blanqueig de capitals.

Tabac de contraban

Membres de l'equip de la unitat orgànica de la Policia Judicial de la Seu d'Urgell (Lleida), van descobrir a l'interior d'un vehicle de marca Audi en un doble fons a la part posterior del vehicle, sota la roda de recanvi, 760 paquets de tabac ros, valorats en 2.166 euros. Els agents van fer el registre a tres quarts de nou de la nit al sospitar d'un vehicle amb matrícula andorrana mentre feien una vigilància fiscal als carrers de la Seu d'Urgell. El vehicle pertanyia a A.T.M, de 29 anys d'edat i nacionalitat andorrana. Els agents van comissar el tabac per un delicte de contraban, passant a disposició de l'Administrador de la duana de la Farga de Moles.

Mostrar formulari de contacte