Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Guàrdia d'Ares acull la II Jornada de Mitologia Pirinenca

La Guàrdia d'Ares acull la II Jornada de Mitologia Pirinenca

Els actes es duran a terme durant la nit de Sant Joan, el 23 de juny

Jornada Mitologia pirinenca - Foto performance Genisa G. Carricondo
Jornada Mitologia pirinenca - Foto performance Genisa G. Carricondo
19/06/2008 17:38

Després de la bona acollida que va tenir l’any passat la primera edició de la Jornada de Mitologia Pirinenca a la Guàrdia d’Ares, aquest poble del municipi de les Valls d’Aguilar ho té tot a punt per acollir, el pròxim dia 23, una nova cita amb el món de l’imaginari pirinenc. Les acitivitats s’iniciaran a les cinc de la tarda, al local social, amb la inauguració de la Jornada, que anirà a càrrec del president de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de la Guàrdia d’Ares, Sebastià Julià; l’alcaldessa de les Valls d’Aguilar, Dolors Vidal; i el vicepresident segon del Consell Comarcal, Ventura Roca. Totes tres institucions coorganitzen la Jornada.

Dues conferències ocuparan els actes de la tarda. La primera d’elles servirà per presentar els resultats de l’estudi científic dels Tarters dels Manairons de la Guàrdia que, per encàrrec del Consell Comarcal, ha realitzat el geòleg Valentí Turu. La segona de les xerrades la farà l’historiador Pau Castell, que parlarà dels processos inquisitorials contra les bruixes al Pallars i els centrarà en l’exemple de Margarida Rugall, que va ser executada a la forca, acusada de practicar la bruixeria.

Un berenar-sopar popular al mateix local social de la Guàrdia donarà pas a una caminada guiada des del poble fins als Tarters dels Manairons pel camí vell que portava a Organyà. Després de fer una visita als tarters, els participants a la Jornada es convertiran en espectadors-actors de la performance “Anem a plegar manairons”, dirigida i interpretada per Genissa G. Carricondo, de TAT Tallers i Accions de Teatre. L’espectacle, que començarà just quan s’acabi de fer fosc, està basat en la llegenda segons la qual els manairons es collien d’una planta la nit de Sant Joan. La Jornada es clourà, novament al poble, amb la tradicional foguera.

La Jornada de Mitologia Pirinenca forma part del projecte “Viatge al País dels Manairons”, un itinerari que transcorre per les Valls d’Aguilar tot seguint les llegendes dels diversos pobles del municipi. Com a fites d’aquest itinerari, el viatger trobarà sis murals de ceràmica, creats per Carme Invernon, que fan al•lusió a aquestes llegendes. D’aquesta ruta se n’ha fet una guia, la segona edició de la qual sortirà a la llum coincidint amb la Jornada de dilluns vinent.

Mostrar formulari de contacte