Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Guàrdia d’Ares acull aquest diumenge la 13a Jornada de Mitologia Pirinenca

La Guàrdia d’Ares acull aquest diumenge la 13a Jornada de Mitologia Pirinenca

El programa, que inclou l’espectacle en camí “La nit del solstici d’estiu”, el faran possible una trentena de persones, entre músics, cantants i actors

'Les Encantades', escena de l’espectacle “La nit del solstici d’estiu” (Foto: Salomé Escribà)
'Les Encantades', escena de l’espectacle “La nit del solstici d’estiu” (Foto: Salomé Escribà)
17/06/2019 11:19

Tot és a punt a la Guàrdia d’Ares per acollir, aquest diumenge 23 de juny, la 13a edició de la Jornada de Mitologia Pirinenca, una festa de l’imaginari col·lectiu de muntanya en què hi prendran part una trentena de persones, entre músics, cantants i actors. Tot plegat amb l’objectiu de crear una atmosfera de poesia i màgia en la nit més curta de l’any.

Els actes començaran a les 5 de la tarda al Local Social Sebastià Julià de la Guàrdia, amb Euskadi com a mitologia convidada. La xerrada sobre el món llegendari basc anirà a càrrec de Txopo López de Robles. Tot seguit, es projectaran els documentals La vida quotidiana a la Guàrdia d’Ares a la dècada dels vuitanta, de la família de Ca l’Aloy, i La utopia de viure al Pirineu, de Cristina Orduña. L’apunt musical de la tarda el posaran els joves músics de la vall Júlia Caminal, Serjit Sodhi i Júlia Hoste. Després, faran la seva arribada els canuts dels manairons, creats per El Talleret, i començarà el berenar-sopar popular.

A tres quarts de vuit del vespre es posarà en marxa la caminada guiada de la Guàrdia al Tarter dels Manairons pel camí vell. Al llarg del recorregut es desenvoluparà l’espectacle 'La nit del solstici d’estiu', dirigit i interpretat per Joel Pla i amb la intervenció de la també actriu Genisa G. Carricondo; el grup de percussió i cant Ca!, format per Arnau Obiols i Joana Gomila; el cor Noves Gospel; el duet Estremòfils, amb Georgina Fàbregas i Cesc Sans; i joves actrius del municipi i de la comarca.

L’espectacle es clourà al Tarter dels Manairons i enllaçarà amb l’acció 'Anem a plegar manairons', una sessió de danses al ras i la degustació de la xocolata dels manairons, creació del cuiner Francisco Puente.

La Jornada de Mitologia Pirinenca és organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de les Valls d’Aguilar i l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de la Guàrdia d’Ares amb la col·laboració de veïns i veïnes del municipi.

Mostrar formulari de contacte