Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La iniciativa d'un apicultor de Bellver de Cerdanya porta les abelles a 2.000 metres al parc del Cadí

La iniciativa d'un apicultor de Bellver de Cerdanya porta les abelles a 2.000 metres al parc del Cadí

21/04/2010 11:37

La iniciativa d'un apicultor de Bellver de Cerdanya, Isidre Ricart, ha portat altre cop les abelles a més de 2.000 metres al parc natural del Cadí-Moixeró. Ricart, que a més d'apicultor i ramader és guia de l'espai natural, va proposar als responsables del parc de reintroduir les abelles a l'alta muntanya ja que havia observat la reducció de les seves poblacions en els últims anys.

Segons explica l'ACN, l'apicultor argumenta que "la cria intensiva d'aquest insectes i l'abandonament d'arnes a les cases de pagès ha reduït el nombre d'eixams salvatges i això afecta a tota la cadena tròfica, sobretot en alta muntanya on la pol·linització depèn en gran part de les abelles".

La iniciativa va començar aquest any passat quan Ricart va llegir un article d'uns apicultors amb una iniciativa similar als Pics d'Europa. A partir d'aquí, el mes de juny va decidir pujar 12 bucs d'abelles domèstiques a alta muntanya. Les abelles es van portar a la zona de Grau-Cirera, a més de 2.000 metres, on es va fer un tancat i una senyalització per a que els visitants del parc no s'hi apropessin.

Des del parc també s'ha aprofitat per a fer visites guiades a la zona dels bucs i s'ha explicat als visitants la iniciativa i els motius pels quals es fa. Tot i així, els efectes d'aquesta transhumància a alta muntanya encara no es poden saber. De moment, l'augment d'abelles permet la pol·linització de la flora d'alta muntanya "que està en clar retrocés". D'aquí a uns anys se'n podrà fer un balanç més acurat.

Mostrar formulari de contacte