Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La JNC, a favor que Barcelona i el Pirineu acullin els jocs olímpics d’hivern

La JNC, a favor que Barcelona i el Pirineu acullin els jocs olímpics d’hivern

El consell nacional de la formació ha aprovat una moció presentada pels col·lectius del Ripollès i la Cerdanya. El text es farà arribar a tots els alcaldes i grups municipals de CiU dels ajuntaments implicats en la candidatura olímpica
Consell Nacional de la JNC (Foto: JNC Ripollès)
18/07/2016 14:03

El consell nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha aprovat una moció amb què es demana que es presenti, "en un temps raonable", una candidatura de Barcelona i el Pirineu per acollir els jocs olímpics d'hivern. El text aprovat reivindica aquest projecte "com una solució per a bona part dels greuges històrics del Pirineu en matèria d’infraestructures i comunicacions, així com una oportunitat per millorar les perspectives professionals dels joves pirinencs, i catalans per extensió, a mitjà i llarg termini".

El consell nacional, el màxim òrgan de presa de decisions entre congressos de la JNC, ha pres aquesta decisió en el ple celebrat aquest dissabte, 16 de juliol, a Cubelles (Garraf), amb la participació de més de 100 militants de la formació provinents d’arreu del país. La moció, presentada al consell nacional els col·lectius comarcals del Ripollès i la Cerdanya, defensa que segons tots els estudis elaborats, els Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona-Pirineu serien "plenament rendibles", amb un pressupost d’uns 3.200 milions d’euros, assumits a parts iguals pel sector públic i el privat.

Inversions positives per al territori

La JNC assegura que l'esdeveniment generaria 84.000 llocs de feina i permetria dotar el territori d’inversions llargament reivindicades, que restarien sobre el terreny, com el desdoblament complet de la línia de tren entre Montcada i Vic o Ripoll; la millora integral de la resta d’aquest eix ferroviari internacional fins a la Tor de Querol; l’explotació real de la connexió ferroviària amb París i Tolosa; el túnel de Toses (N-260); la variant de Ribes de Freser (N-260); la variant est de Ripoll (N-260); i l’impuls del Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll, especialitzat en esports de muntanya i d’hivern.

Així mateix, explica que el projecte també preveu la construcció, per part del Futbol Club Barcelona, d’un nou palau de gel, la creació d’un anell de velocitat a la Zona Franca de Barcelona, un telecabina o telecadira per unir Alp amb Masella, i un estadi de biatló i esquí de fons al pla de les Forques (Fontanals de Cerdanya), entre altres equipaments. Algunes inversions ja s’han començat a executar, com la il·luminació de pistes a Masella, la millora dels sistemes d’innivació artificial i el foment per part de la Generalitat de la pràctica d’esports d’hivern, la formació i l’acollida de competicions internacionals.

Posicionament com a destinació per als esports d'hivern

Tal com apunta la moció, la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern també permetria posicionar internacionalment Catalunya com a destinació puntera en esports d’hivern, afegint un al·licient més a Barcelona com a destinació turística, cosa que també s'adiu amb el fet de tenir costa. I s'especifica: "avui en dia tothom identifica Sotxi (Rússia) amb esports d’hivern, tot i ser a la llera del mar Negre, a una latitud similar a la de Mònaco".

Els Jocs també suposarien una gran injecció econòmica al Pirineu, "un territori amb oportunitats professionals limitades sobretot per als joves amb estudis universitaris". Aquest posicionament de la JNC parteix de la conferència que el col·lectiu cerdà de la formació va organitzar sobre aquesta temàtica el dia 6 de març a Alp amb els alcaldes de la Seu d'Urgell i de Puigcerdà, Albert Batalla i Albert Piñeira, i el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, també alcalde alpenc, i la regidora de l’ajuntament de Barcelona i impulsora de la candidatura, Maite Fandos.

El text aprovat al consell nacional s’enviarà a tots els alcaldes i grups municipals de CiU dels ajuntaments implicats en aquesta candidatura olímpica.

Mostrar formulari de contacte