Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les estacions de Tot Nòrdic tanquen els circuits de fons

Les estacions de Tot Nòrdic tanquen els circuits de fons

Lles de Cerdanya, Guils i Tavascan disposen de l'àrea de raquetes. La resta de complexos mantenen oberts la resta de serveis, tret de Tuixent-la Vansa, que ja ha acabat la temporada

14/03/2023 10:05

La majoria d'estacions d'esquí nòrdic dels Pirineus ja han tancat les seves àrees per a la pràctica d'esquí de fons, com a conseqüència de la forta pujada de temperatures d'aquest cap de setmana passat, quan es van situar molt per damunt de les habituals per l'època. Tot i que ara fa tot just deu dies els circuits encara presentaven molt bones condicions, aquest canvi de temps sobtat ha fet que la neu es fongués molt ràpidament a cotes baixes i ha forçat la mesura.

Pel que fa als complexos que formen part de Tot Nòrdic, aquest dimarts mateix Lles de Cerdanya ha anunciat el tancament de la seva àrea per a fons, després que els darrers dies havia mantingut oberta una zona de 2 quilòmetres. L'estació cerdana sí que manté oberta l'àrea de raquetes, que també ofereixen encara Guils-Fontanera i Tavascan, tot i que de cara a aquestes últimes setmanes de temporada l'estació pallaresa -que és la que té millor reserva de neu- només obre els caps de setmana. Totes elles també disposen de serveis com bar, restaurant, refugi, lloguer de material o àrea de trineus.

Pel que fa a l'Alt Urgell, Sant Joan de l'Erm ja ha tancat circuits, tant per a nòrdic com per a raquetes, i manté en funcionament els serveis de bar, restaurant i refugi. En canvi, Tuixent-la Vansa ja ha donat la temporada per finalitzada a tots els efectes. L'estació de la vall de la Vansa no descarta reobrir les pròximes setmanes, tot i que apunta que aquesta possibilitat només la contemplen si abans hi torna a haver alguna altra nevada consistent. L'anunci arriba pocs dies després que el complex acollís, amb èxit de participació i bona neu, una nova edició de la Marxa de l'Arp.

Quant a la resta de membres de Tot Nòrdic, Aransa i Virós-Vallferrera tenen tancat entre setmana, però els caps de setmana obren els serveis turístics com bar, restaurant i refugi.

 

  • Àrea de raquetes de neu (Foto: Tot Nòrdic / arxiu)
    Àrea de raquetes de neu (Foto: Tot Nòrdic / arxiu)
  • Comunicat de neu de Tot Nòrdic, del 13 al 17 de març
    Comunicat de neu de Tot Nòrdic, del 13 al 17 de març

Mostrar formulari de contacte