Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet reciclarà la fracció vegetal

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet reciclarà la fracció vegetal

L’adequació de la planta de Benavarre permetrà fer compost a partir de les branques de la poda Aquesta iniciativa necessitarà un cop més la col.laboració ciutadana

Poda d'arbres al Passeig
Poda d'arbres al Passeig
18/08/2009 19:27

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet vol dotar la planta de reciclatge de l’abocador de Benavarre d’un nova línia productiva que permetrà fer compost a partir de les branques de jardí triturades. L’adequació de les infraestructures per a la gestió de la fracció vegetal ha sortit a informació pública. Si no s’hi presenten al.legacions, les obres podrien estar enllestides a finals d’any, ja que començarien el mes de setembre i tindrien una durada de vuit setmanes.

Segons ha explicat el gerent de la Mancomunitat, Jordi Vilaró, la planta original de reciclatge, que es va construir ara fa deu anys, “estava pensada només per tractar la resta de menjar que es genera a la cuina”. Amb aquesta intervenció es farà un pas endavant i s’eliminarà la crema de les branques, que no suposa cap aprofitament. Alhora, s’utilitzarà els residus vegetals per fer-ne adob.

Per dur a terme la gestió del reciclatge de les branques caldrà, però, la col.laboració ciutadana. Vilaró recomana que els veïns que tenen jardí o algun espai on s’hi fa la poda d’arbres i arbustos portin aquests residus a la deixalleria. Una altra opció és trucar per telèfon a la Mancomunitat i concretar dia i hora per a la seva recollida..

Els treballs d’adequació de l’abocador de Benavarre com a planta de gestió vegetal estan pressupostats en 165.604 euros.

Mostrar formulari de contacte