Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat elogia l'aplicació de la recollida selectiva a la Festa Major de la Seu

La Mancomunitat elogia l'aplicació de la recollida selectiva a la Festa Major de la Seu

A la zona de les Casetes es va reciclar cada dia una mitjana d'uns 1.750 quilos de residus L'ens públic ha divulgat enguany l'ús dels gots reutilitzables durant la celebració

Concert a l'escenari de les Casetes
Concert a l'escenari de les Casetes
09/09/2009 16:43

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet fa un balanç positiu de la recollida selectiva durant els diferents actes de la Festa Major, tant pel que fa a la zona de les firetes, com en els diferents actes que s’han realitzat durant aquests dies.

A l'espai de les Casetes, especialment al restaurant i a la barra dels concerts, s’ha aconseguit una millora molt important respecte l’any passat: s'ha assolit el reciclatge d'una mitjana diària de 700 litres d’envasos, 700 litres de paper, 200 Iitres de vidre i 150 kg de matèria orgànica.

La novetat d’aquest any ha estat la campanya que s’ha dut a terme a les casetes per fomentar l’ús del got reutilitzable. La Mancomunitat ha sortejat entre les colles més ecològiques vint entrades al Parc del Segre per fer ràfting. El premi se l’han repartit entre dos colles: els “Ben parits” i els “Esmuriacs”, que van poder disfrutar de l'activitat aqüàtica el passat dissabte, 5 de setembre. El resultat ha estat que s’ha disminuït el nombre de gots de plàstic que es van llençar durant els concerts. La bona acollida de la iniciativa entre les colles "va augmentant sensiblement l’ús d’aquest got", s'indica des de l'ens.

La Mancomunitat ha facilitat durant els diferents actes organitzats per l’Ajuntament saques de colors per poder realitzar la separació de les diferents fraccions, com per exemple a la xocolatada i les havaneres, i en els actes esportius. "La participació ciutadana ha estat molt important per aconseguir una bona recollida selectiva", conclou l'ens.

Mostrar formulari de contacte