Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat valora bé la ubicació del nou local

La Mancomunitat valora bé la ubicació del nou local

L'ens de gestió de residus es traslladarà a l'avinguda del Valira, a prop dels Jutjats, i incorporarà una botiga d'objectes de segona mà Els seus responsables defensen que les oficines seran en un lloc cèntric
Reunió de la direcció de la Mancomunitat
30/09/2008 16:20

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet valora "molt positivament" el nou local adquirit, segons han indicat des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Els responsables de l'ens remarquen que els serveis tècnics propis així ho van recomanar. Alhora, el consideren idoni per a desenvolupar el projecte d’oficines i botiga de segona mà, al disposar d’una gran superfície en planta baixa, amb dues façanes i un espai per aparador molt gran.

Cal recordar que la Mancomunitat ha adquirit recentment un local de 420 m2, amb façana a l’Avinguda Valira i el carrer Tresponts, per un import de 510.000 euros. Aquesta nova seu social disposarà de dos espais, un per a oficines dels serveis administratius i, com a novetat, una botiga d’objectes de segona mà. La zona d’oficines permetrà una correcta atenció al públic i el treball de tot el personal actual, amb espai suficient per incorporar les noves places que es convoquin, ja que en els darrers anys la Mancomunitat no ha parat de créixer. També es disposarà dels espais de magatzem i arxiu, que en el local actual es troben força massificats, i d’un petit espai perquè els ciutadans puguin dur petits residus com olis, fluorescents, radiografies o roba vella.

La zona de botiga permetrà reutilitzar aquells objectes que poden esdevenir un residu però que també poden ser útils per a una altra persona. De fet la Mancomunitat fa anys que fomenta el comerç de mobles de segona mà, mitjançant la col•laboració amb el Taller Claror, i de roba usada amb un altre conveni amb Caritas. Amb aquest local es pretén donar una sortida a objectes de decoració de la llar, articles de cuina, joguines, electrodomèstics i llibres. També està previst que aquesta botiga s’aprofiti per crear llocs de treball amb persones amb discapacitat física o mental.

Pel que fa al cost, des de la Mancomunitat asseguren que "a conseqüència de la situació econòmica actual, el preu dels immobles ha baixat considerablement, cosa que ha permès comprar un local a un preu veritablement raonable que no hauria estat possible fa uns mesos". Aquest fet queda ratificat per les dues valoracions realitzades per tècnics independents i que exigeix la Generalitat de Catalunya abans d’autoritzar l’operació.

L'ens també ha rebatut les crítiques a la ubicació, ja que entenen que "el local és prou cèntric, a 380 metres de la plaça de Catalunya, que és la mateixa distància que hi ha de la plaça Catalunya a l’Ajuntament de La Seu". El local estarà a tocar d'altres equipaments com els Jutjats o la nova seu de l’Agència Tributària. "Finalment", hi afegeixen, "si es té en compte el futur creixement de la ciutat cap el sector de l’Horta del Valira, la ubicació del local serà més cèntrica que la del propi Ajuntament".

Mostrar formulari de contacte