Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La ministra Chacón presideix l'entrega de despatxos dels 530 nous sergents de l'Acadèmia militar de Talarn

La ministra Chacón presideix l'entrega de despatxos dels 530 nous sergents de l'Acadèmia militar de Talarn

12/07/2011 19:44

La ministra de defensa Carme Chacón ha estat l'encarregada de presidir aquest dimarts l'entrega de despatxos als nous sergents de l'Acadèmia Militar Bàsica de Suboficials de Talarn. Un total de 530 sergents, 64 dels quals són dones, han rebut la seva acreditació. La ministra Chacón ha condecorat el número 1 de la promoció, el sergent Raül Gil, i el conseller d'Interior, Felip Puig, li ha fet entrega d'una rèplica de l'espasa de Jaume I el Conqueridor.

Pel que fa a la procedència dels sergents un total de 117 són d'Andalusia, 81 de Madrid, 51 de la Comunitat Valenciana i 50 d'estrangers. Aquesta ha estat la primera entrega de despatxos en 36 anys que no ha estat presidida per cap membre de la família real espanyola.

Record als dos soldats morts a Afganistan

El director coronel de l'Acadèmia de Talarn, Luis Castuera Novella, en el transcurs del discurs que ha pronunciat ha tingut unes paraules de record pel sergent Manuel Argudin i la soldat Niyireth Pineda, recentment morts a l'Afganistan. Castuera ha dit que són un exemple molt proper ''d'esperit de servei''.

El director coronel ha destacat el paper de les forces armades i ha dit que ''compleixen la seva missió de manera admirable, en qualsevol situació o lloc del món''.

Absència de la família Real Espanyola

La manca de representació de la família Real Espanyola a l'entrega de despatxos després d'haver-hi assistit les 35 darreres respon a una nova política pel que fa a l'assistència en aquest tipus d'actes. Des d'aquest any representants de la família Real solament assistiran anualment a l'entrega de despatxos d'una de les dos acadèmies de l'exèrcit de terra, aire i mar. Aquest any seran presents a la de l'exèrcit de terra que hi ha a Saragossa i l'any vinent presidiran altra vegada l'entrega de despatxos a Talarn.

Incidència del Nou Pla d'Estudis a l'AGBS

El proper curs acadèmic 2011-12 conviuran el Pla d'Estudis del 2003 i el nou Pla d'estudis del 2011. La principal repercussió que tindrà per l'Acadèmia l'entrada d'aquest últim Pla és que a partir del curs 2012-13 els alumnes solament realitzaran en aquest centre una de les fases del primer curs, des de setembre a desembre.

Per donar servei la resta de mesos l'Acadèmia de Talarn realitzarà el Curs de Capacitació per l'ascens de Brigada de l'Exèrcit de Terra.

Mostrar formulari de contacte