Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Molina estrenarà la modalitat de Dual Banked Slalom a la Copa del Món de Parasnowboard

La Molina estrenarà la modalitat de Dual Banked Slalom a la Copa del Món de Parasnowboard

L'estació cerdana acull novament proves de l'IPC gràcies al fet de tenir les instal·lacions totalment adaptades per a persones amb discapacitat. Les dues curses previstes es disputaran els dies 2 i 3 de març
20/02/2020 17:55

La Molina organitza un any més proves de la Copa del Món d'IPC de Snowboard per a persones amb discapacitat. L'estació d'esquí cerdana ha rebut novament l'aval del Comitè Paralímpic Internacional per acollir aquesta competició gràcies al fet que les seves instal·lacions estan plenament adaptades i són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Per això, a banda de l'àmbit competitiu, el complex d'Alp aposta per la inclusió tot oferint diversos serveis per a totes les persones amb discapacitat.

Els esportistes internacionals competiran els dies 2 i 3 de març en la modalitat de Snowboard Dual Banked Slalom (DBSL) a la zona del Torrent Negre. A més a més, serà la primera vegada que es realitza una prova d’aquesta modalitat a tot el món. Aquesta és la segona temporada consecutiva que La Molina acull la modalitat de Banked Slalom dins de la Copa del Món de Parasnowboard. Enguany amb la novetat que serà en format Dual; és a dir, amb dos esportistes baixant alhora en paral·lel, tot seguint el model ja existent a la Copa del Món FIS de surf de neu. 

La Molina té llarga tradició en curses IPC: va ser la seu dels Mundials de Parasnowboard l’any 2015 i dels Mundials d'Esquí Alpí al 2013. També ha organitzat Copes del Món IPC pràcticament cada temporada, sobretot en surf de neu. Aquest interès en esdeveniments esportius per a persones amb mobilitat reduïda ha permès a l’estació fer les inversions necessàries per a convertir les seves instal·lacions en plenament accessibles i adaptades a turistes amb discapacitats.

En espera de confirmació definitiva dels equips internacionals participants, per a aquestes proves dels dies 2 i 3 de març s'espera superar la xifra de 13 equips nacionals que hi va haver a les quatre proves programades l'any passat, quan La Molina també va acollir proves IPC d'esquí alpí. 

Estació pionera en instal·lacions adaptades

La Molina també ha estat pionera a l'hora de disposar d’instal·lacions totalment accessibles per a esportistes amb mobilitat reduïda, fet que li ha permès ser una de les tres estacions d'esquí de Catalunya reconeguda per l'Agència Catalana de Turisme (ACT) com a iniciadora de l'esport i del turisme adaptat. També va obtenir un premi IAKS, el premi d'arquitectura per a instal·lacions esportives avançades que concedeix l'Associació Internacional d’Instal·lacions Esportives i Recreatives. Aquest òrgan va reconèixer el disseny i funcionalitat dels equipaments del complex de la Cerdanya.

Entre aquests serveis hi ha places d'aparcament adaptades, lloguer de material específic per a diferents tipus de discapacitat, fàcil accés als diferents llocs de restauració, lavabos adaptats per entrar amb cadira de rodes i entrades a remuntadors adaptades, com per exemple a la zona del Bosquet, que destaca per tenir un remuntador adaptat amb una àmplia extensió de la cinta, cosa que dota els esportistes de més seguretat i equilibri.

A les instal·lacions també se li afegeix un servei primordial, el Centre d'Esport Adaptat. En aquest espai es permet que persones amb alguna discapacitat puguin gaudir de la neu per practicar algun esport d’hivern o bé o per fer turisme adaptat. Algunes d'aquestes activitats proposades són les bicicletes de muntanya adaptades (BTT), l'skikart, el tàndem esquí, esquí per a discapacitats visuals o la modalitat 4 Empremtes, on es fan servir dos esquís i dos estabils. L'oferta es completa amb el parc d'aventura o viatges en telecabina.

 

Programa de la Copa del Món IPC para-snowboard

 

IPC: COPA DEL MÓN SBX/BSL

29.02.20

Dia d’arribada

19:00

1. TCM Museu

 

 

 

 

01.03.20

Entrenaments

7:30

Obertura Telecadira Cap de Comellla

BSL Torrent Negre

8:00

Obertura de la carrera

9:30 - 11:30

Carrera

16:00

2. TCM

 

 

 

 

02.03.20

Cursa

8:30

Obertura Telecadira Cap de Comellla

BSL Torrent Negre

9:00

Obertura de la carrera

9:45 - 12:45

Carrera

 

 

16:00

3. TCM

03.03.20

Cursa

8:30

Obertura Telecadira Cap de Comellla

BSL Torrent Negre

9:00

Obertura de la carrera

9:45 - 12:45

Cursa

14:30

Entrega premis Plaça Telecabina

16:00

4. TCM

  • Astrid Fina (Foto: Luc Percival / IPC)
  • Pista preparada per a Banked Slalom, al Torrent Negre (Foto: Luc Percival / IPC)

Mostrar formulari de contacte