Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Molina incorpora el busseig d'alta muntanya a l'oferta d'activitats d'hivern

La Molina incorpora el busseig d'alta muntanya a l'oferta d'activitats d'hivern

09/03/2010 15:42

Des d'aquesta temporada, a la Molina és possible practicar el busseig en llacs d'alta muntanya. L'estació cerdana ofereix als esquiadors la possibilitat de provar l'experiència amb un monitor titulat.

Els promotors d’aquesta iniciativa són els encarregats del restaurant Urvati, situat a l’aeròdrom de la Cerdanya. Es tracta d’una activitat que va néixer gràcies a un emprenedor alemany l’any 1901. La Molina s'ha convertit en la primera estació d'esquí de Catalunya i de l'Estat que ofereix aquesta proposta.

Els promotors ressalten que "es tracta d’una activitat molt familiar" i que "es prioritza és la seguretat i la diversió. Depenent de si el llac està gelat, s’organitzen les immersions de forma individual o bé en petits grups. El mínim d’edat són 10 anys i no es necessita un nivell d’experiència previ.

Per a les immersions es compta amb un total de quatre llacs situats entre 1.700 i 2.300 metres, amb profunditats d’uns 15 metres. Depenent de l’experiència prèvia certificada del bussejador, es podrà accedir a unes determinades profunditats i durant un temps d’entre 40 i 50 minuts.

Com que són llacs dins l’estació de La Molina, el principal al·licient és que s’arriba directament esquiant i només han de treure’s els esquís i les botes i posar-se el vestit de neoprè per introduir-se a les aigües gelades.

Tot i així, un dels requisits per a realitzar l’activitat és una aclimatació prèvia. Es necessiten unes 6 hores per poder equilibrar la pressió del cos amb la pressió de l’exterior, ja que molts visitants que vénen de la costa passen en menys de dues hores d’una altitud 0 a 2.300 metres.

Mostrar formulari de contacte