Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La nova àrea d'autocaravanes de la Seu d'Urgell, a punt per entrar en funcionament

La nova àrea d'autocaravanes de la Seu d'Urgell, a punt per entrar en funcionament

L'ampliació permet triplicar-ne la capacitat, fins a gairebé 30 places. El contracte de gestió inclou la promoció de l'equipament, amb l'objectiu de consolidar-se com a punt de parada de caravanistes al Pirineu

Últims retocs a la nova àrea d'autocaravanes de la Seu d'Urgell
Últims retocs a la nova àrea d'autocaravanes de la Seu d'Urgell
16/05/2022 18:30

La Seu d’Urgell estrenarà a curt termini, tot coincidint amb l'inici de l'època d'estiu, la seva nova àrea d’autocaravanes, que substitueix i amplia la que ja hi havia a tocar del centre històric, als camps de terra de l'aparcament Doctor Peiró. La capital de l’Alt Urgell es vol consolidar així com a punt de parada dels caravanistes en les rutes pel Pirineu.

Amb la renovació a fons de la instal·lació, la Seu triplicarà el seu espai per a aquest tipus de vehicles i disposarà de fins a 29 places, mentre que l'equipament anterior, situat a tot just 60 metres, en tenia 10. La ciutat ja va apostar per aquest tipus de turisme la dècada passada, quan l’oferta d'aquestes àrees no era tan gran. I ara que el sector ha viscut un creixement exponencial per la pandèmia, volen refermar la complicitat amb aquests visitants.

Ja s'han acabat els treballs previs, amb l'enjardinament i la instal·lació d'equips, i ara només falta l'adjudicació. A causa d’aquest creixement, l’aparcament comptarà amb una barrera de control per garantir-ne el bon ús. Per això, se’n concedirà la gestió a una empresa externa, que també s’encarregarà de promocionar un espai que és molt ben valorat per la seva seguretat i per la proximitat al nucli antic de la Seu. El tinent d'alcalde de Territori de l'Ajuntament de la Seu, Joan Gurrera, ha explicat a RàdioSeu que la licitació es vol resoldre com més ràpid millor, per tal que el servei ja estigui adjudicat cap al final d'aquest mes amb la idea d'obrir ja tot aprofitant l'estrena de la campanya d'estiu, "que ja és molt a prop".

Sobre la concessió, Gurrera ha recordat que no es limitarà al manteniment sinó que l'adjudicatari també s'encarregarà de promocionar el recinte i així augmentar-ne la freqüentació. Per això, es busca una empresa amb experiència en el sector i que ja gestioni d'altres aparcaments semblants a la resta de l'Estat espanyol o fins i tot a d'altres països, de cara a obtenir la màxima difusió possible.

Des del consistori recorden que aquests darrers anys l'espai ja estava "col·lapsat" en alguns moments de l'any, especialment després de la fi del confinament, perquè actualment hi ha "més demanda que oferta" en àrees d'autocaravanes en èpoques com Setmana Santa i l'estiu. Amb l'ampliació, esperen poder cobrir tot aquest interès. A més a més, Gurrera recorda que aquest perfil de turisme "genera activitat per a restaurants i comerços de la Seu".

L’accés a aquest nou espai es realitza a través del camí de Sant Ermengol, via que comunica el centre de la Seu amb la zona dels horts que hi ha a tocar del Parc Olímpic del Segre. Un dels seus elements més valorats pels caravanistes és que es tracta d'un espai segur i situat a tot just 300 metres del centre històric, cosa que permet un ràpid accés a comerços i serveis de la ciutat. Les obres d’aquest nou espai d’autocaravanes han tingut un pressupost d’execució per contracte de 430.000 euros i han comptat amb l'ajut del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya.

 

Mostrar formulari de contacte