Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La nova Diputació es constituirà el dia 11

La nova Diputació es constituirà el dia 11

L'ens ha aprovat els comptes de l'exercici 2010
01/07/2011 14:00

Els nous diputats, elegits pels partits després dels comicis del 22 de maig, constituiran el nou ple de la Diputació de Lleida el pròxim dilluns, 11. La corporació, que governarà CIU per majoria absoluta, estarà presidida per l'alcalde de Fondarella, Joan Reñé. Els nacionalistes tindran 14 representants (un de CDA); el PSC, 7; ERC, 2; i el PP, 2.

El ple de la Diputació es constituirà dos dies després que ho facin els Consells Comarcals. La setmana que ve, la Diputació actual celebrarà un últim ple de tràmit.

Ple d'aprovació de comptes

En el ple extraordinari celebrat aquest dijous, la Diputació de Lleida ha aprovat el compte general de l’exercici 2010. El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha dit que en aquest mandat la Diputació de Lleida ha fet un gran esforç en la inversió destinada als municipis, especialment amb els més petits que tenen més dificultats econòmiques. Gilabert ha xifrat aquest increment en un 150 per cent, passant d’un total de 30 milions d’euros al període 2004-2007 a gairebé 76 milions d’euros en el període 2007-2011.

En aquest sentit, Gilabert ha posat d’exemple dues dades molt significatives: el nombre d’expedients d’ajuts als municipis del Departament de Cooperació Municipal que ha passat dels 810 al 2007 als 1994 al 2010 o les convocatòries de plans de subvencions que han passat de 4 a 25.
Segons Gilabert, l’esforç inversor que s’ha fet aquest mandat als municipis ha anat acompanyat d’una política d’austeritat en la despesa i de rigor en la gestió. 

L'equip de govern, format per PSC i ERC, deixa 'ens amb una deute de més de 100 milions d'euros, xifra que suposa un 120% dels ingressos corrents. Aquesta xifra es compon de 93,5 milions d'euros de préstecs i 8 més que l'Estat va reclamar després d'equilibrar la participació real de la corporació provincial en els ingressos estatals. CIU i PP hi van votar en contra.

Mostrar formulari de contacte