Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La nova llar d'infants municipal s'obrirà el pròxim mes de gener

La nova llar d'infants municipal s'obrirà el pròxim mes de gener

La guarderia, ubicada al carrer Sant Ermengol, acollirà els infants de l’edifici del carrer Monturull i els del mòdul prefabricat de “La Grandalla” El plenari va debatre dues mocions del PSC-Progrés, que van ser rebutjades per l’equip de govern
Nova guarderia
04/11/2008 14:07

La nova llar d’infants municipal s’obrirà el pròxim mes de gener. Actualment s’està duent a terme l’última fase dels treballs de construcció de l'equipament, ubicat al carrer Sant Ermengol. Segons va informar ahir la regidora d’Educació de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Alba, el centre escolar acollirà els infants de l’edifici de Monturull i els nens i nenes del mòdul prefabricat de la llar d’infants “la Grandalla”, al carrer Capdevila.

Pel que fa a la moció del grup del PSC-Progrés, que sol.licitava que l’Ajuntament acollís als alumnes sense plaça a les noves instal.lacions, Alba va assegurar que “no es pot afirmar amb rotunditat que això serà possible”. Tot i així va manifestar que la voluntat de l’equip de govern és donar resposta a les demandes ciutadanes. La regidora es va mostrar optimista pel fet que la llista d’espera ha sofert variacions a la baixa. Des de l’equip de govern es va expressar la satisfacció per “la bona planificació en l’àmbit educatiu, que ha permès que durant cinc anys cap nen hagi quedat definitivament exclòs de les llars d’infants municipals”.

La nova guarderia suposarà l’increment de cinquanta places educatives, tenint en compte que en els últims anys l’oferta ha passat de 73 places a 153. El professorat s’ha incrementat de 7 a 23 persones. En relació amb la rebaixa de límit d’edat que sol.licitava Progrés, Alba va assegurar que no es pot parlar d’aquesta qüestió, “quan s’acaba d’elaborar el reglament intern”.

El PSC va manifestar que la moció podria haver estat aprovada perquè les propostes les assumeix l'equip de govern. ICV es va expressar en el mateix sentit.

Els horaris de la biblioteca municipal

D’altra banda, l’equip de govern va rebujar durant el plenari municipal d’aquest mes de novembre la moció de Progrés sobre l’ampliació de l’horari de la biblioteca municipal. El regidor de Cultura, Miquel Colom, va comentar que d’altres biblioteques municipals de Catalunya obren les mateixes hores que la d’aquí, i va expressar els seus dubtes sobre si aquesta és una necessitat real o no. Colom també va aprofitar per recordar que el departament de Cultura de la Generalitat està estudiant la possibilitat de canviar d’ubicació l’actual centre. Per Colom, és "inviable" haver d’afegir personal al servei de biblioteca de la Seu.

El PSC-Progrés va manifestar que la proposta compta amb el suport de col.lectius i de l’àmbit educatiu i va asseverar que “la biblioteca acabarà obrint més hores en un futur”.

En aquest punt va sorgir el debat de la creació d’una sala d’estudi, tal com va apuntar el regidor d’ICV, Josep Maria Carles. Per Carles, l’equipament no està col.lapsat, "però cal un espai per als joves que volen estudiar".

Altres punts del plenari

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell també va aprovar ahir l’aplicació de contribucions especials de la vorera oest del passeig Joan Brudieu, una de les més antigues de la ciutat, que s’arranjarà l’any que ve. Alhora, es va donar el vistiplau a la subscripció d’un conveni per a la posada en funcionament del SeuBus i per a l’adhesió a un sistema d’informació entre administracions públiques.

El ple va debatre àmpliament, a més, l’externalització de la neteja viària de la Seu, que va defensar l’equip de govern i va rebutjar frontalment el PSC-Progrés i el grup d’ICV.

Altres punts aprovats ahir van ser la modificació del Pla parcial del Subsector 1 de l’Horta del Valira i del Pla Especial número 5, a l’avinguda Guillem Graell; l’encàrrec a HIULSL de les gestions del Catàleg i el Pla Especial del Patrimoni, i les bases reguladores del Consell Escolar Municipal, que no es reuneix des de l’any 1997.