Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La nova rotonda de la Juberrussa a la CG-1, a Sant Julià de Lòria, ja està operativa per millorar la fluïdesa del trànsit

La nova rotonda de la Juberrussa a la CG-1, a Sant Julià de Lòria, ja està operativa per millorar la fluïdesa del trànsit

El nou enllaç permet facilitar els girs dels vehicles a la carretera general i disminuir les cues de sortida del país en aquest punt viari

Imatge d'arxiu de la CG-1, a tocar de la nova rotonda de la Juberrussa (Foto d'arxiu/ANA)
Imatge d'arxiu de la CG-1, a tocar de la nova rotonda de la Juberrussa (Foto d'arxiu/ANA)
07/12/2022 18:10

El Ministeri de Territori i Habitatge d'Andorra ha informat aquest dijous dels avenços en dues obres de gran magnitud a la xarxa viària nacional, que se sumen als treballs per reforçar la fluïdesa de la circulació de vehicles pel país. Es tracta de la nova rotonda de la Juberrussa a la CG-1, a Sant Julià de Lòria, i de l’eixamplament de la CG-2, a l’Aldosa de Canillo.

L’obra del nou enllaç no té afectacions al trànsit des del 2 de desembre, coincidint amb l’entrada de vehicles prevista per la campanya de Nadal, mentre que l’obra de l’Aldosa ja té el trànsit obert en ambdós sentits. D’aquesta manera s’agilitza la circulació coincidint amb dies d’afluència i arribada de turistes a Andorra amb motiu de diverses festivitats, com ara el Pont de la Puríssima o Nadal.

En marxa la nova rotonda de la Juberrussa a la CG-1, a Sant Julià de Lòria

El nou enllaç de la Juberrussa a la CG-1, a Sant Julià de Lòria, permet facilitar els girs dels vehicles a la carretera general, tant per als cotxes com per als autobusos que cobreixen aquest sector, tenint en compte les activitats comercials que existeixen a la zona. A hores d’ara, ja es pot efectuar un canvi de sentit amb cediu al pas.

A més, la parada de bus situada al nou enllaç està en funcionament des de fa unes setmanes, en un indret que permet l’aturada del bus sense afectar els carrils ni la voravia. Amb la mateixa obra també es preveu habilitar una escala fins al riu pels pescadors, manteniment del col·lector general d’aigües residuals.

El nou enllaç suposa un estalvi en el quilometratge dels autobusos de la línia L1, que fins ara havien d’anar fins a l’enllaç de l’EDAR sud per poder girar. L'objectiu és també disminuir les cues de sortida del país que sovint es formaven a les hores punta i que, a partir de l’entrada en funcionament d’aquest nou enllaç es preveu que s'escurcin notablement, tant en longitud com en temps, per als vehicles que efectuïn el canvi de sentit.

Eixamplament a tres carrils de la CG-2 a l’Aldosa de Canillo

Pel que fa a les obres a la CG-2, es tracta de l’eixamplament de la CG-2 a 3 carrils (actualment n’hi ha 2), més vorals i galeria de serveis, en un tram just abans d’arribar a la zona urbana de l’Aldosa de Canillo.

Fins ara aquesta obra ha avançat amb treballs del mur del riu, i fa unes setmanes es van iniciar les tasques de la galeria de serveis, que se situa per sobre el mur del riu. Per encabir la galeria de serveis ha calgut micropilotar més de 100 metres de la carretera, un fet que ha comportat situar maquinària pesada a la via, ocupant un carril de circulació. A tal efecte, s’han efectuat les tasques amb pas alternatiu al llarg de les darreres setmanes.

Mostrar formulari de contacte