Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La PAH Alt Urgell presenta a la Seu la ILP contra la pobresa energètica i els desnonaments

La PAH Alt Urgell presenta a la Seu la ILP contra la pobresa energètica i els desnonaments

La plataforma vol que el Parlament garanteixi per llei el dret a l'habitatge i l'accés a serveis bàsics a persones en situació vulnerable L'acte informatiu serà aquest dissabte a les 6 de la tarda al Centre Cívic El Passeig

PAH Alt Urgell
PAH Alt Urgell
12/02/2015 11:33

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de l'Alt Urgell farà aquest dissabte a la Seu una presentació i explicació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra la pobresa energètica i les execucions hipotecàries. L'acte serà a les 6 de la tarda a la sala polivalent del Centre Cívic El Passeig.

La PAH justifica l'impuls d'aquesta ILP perquè "a Catalunya hi ha 50 desnonaments cada dia, a les ja més de 110.000 execucions hipotecàries iniciades des de 2008, cal sumar-hi la creixent problemàtica dels desnonaments per impagament de lloguer". Alhora, recorden que "més de 320.000 famílies pateixen pobresa energètica; és a dir, no poden mantenir les seves llars a temperatura adequada o bé ja han patit talls de subministrament".

Davant d’aquesta realitat "cada vegada més alarmant", la PAH, juntament amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, han presentat una ILP que va ser admesa per la mesa del Parlament el 13 d’octubre passat.

La proposta introdueix mesures de "segona oportunitat" per a persones sobreendeutades, impedeix les execucions hipotècaries de famílies vulnerables, reivindica la garantia d'un lloguer social per les famílies en risc de desnonament, i obliga a la creació d'un parc públic de lloguer a partir dels pisos buits propietat d’entitats financeres. Finalment, també es vol impedir per llei els talls de subministraments bàsics que afectin a persones en situació de vulnerabilitat.

La presentació a la Seu també comptarà amb la presència de membres de la PAH del Pallars.

Mostrar formulari de contacte