Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Policia Municipal de la Seu d'Urgell recorda pels carrers l'obligació de quedar-se a casa

La Policia Municipal de la Seu d'Urgell recorda pels carrers l'obligació de quedar-se a casa

Paral·lelament, la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha reiterat la prohibició de llençar trastos vells aquests dies. De la seva part, Càritas demana que en l'actual estat d'alarma no es faci servir els contenidors de roba vella

La Seu d'Urgell (Arxiu)
La Seu d'Urgell (Arxiu)
19/03/2020 10:50

La Policia Municipal de la Seu d'Urgell ha començat a recordar al veïnat, mitjançant un missatge gravat de megafonia, l'obligació de quedar-se a casa durant aquests dies com a mesura preventiva per frenar l'expansió del coronavirus. Un cotxe del cos policial urgellenc patrulla pels carrers del municipi i, amb l'altaveu del vehicle, insta la població a seguir el confinament.

La mesura s'ha pres després que constatar que, tot i que la gran majoria de la població sí que ho està respectant, molts veïns obviaven la crida a no sortir de casa excepte per a necessitats absolutament imprescindibles, o bé en alguns casos abusen d'aquells supòsits en què es pot sortir i els fan servir durant més temps o en més ocasions del necessari. En el missatge s'hi recorda que seguir aquestes instruccions "és molt important per a la salut de tothom" i especialment per a la gent gran i persones vulnerables de la ciutat. Per això, el document sonor acaba amb el missatge: "No siguis egoista".

Mentrestant, la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha recordat que aquests dies està prohibit, sota amenaça de sanció, llençar andròmines o trastos vells o bé deixar escombraries fora dels contenidors. El director de l'ens, Jordi Vilaró, ha recordat que a causa de l'actual confinament han reduït dràsticament tant la freqüència de recollida de deixalles com el nombre de persones que hi treballen, els quals, a més a més, ho fan amb un horari limitat per evitar exposar-se excessivament al risc de contagiar-se. Vilaró remarca que si aquests empleats es troben objectes llençats al carrer han d'estar-s'hi més temps i, per tant, els qui els llencen estan posant en perill la salut dels operaris.

D'altra banda, la Mancomunitat ha demanat que si els veïns i veïnes veuen que algun contenidor està ple els ho facin saber i aniran a buidar-lo com més aviat millor. Tanmateix, també demanen que s'eviti obturar els forats dels contenidors i recomanen fer servir guants quan es llença escombraries.

De la seva part, Càritas d'Urgell demana a la ciutadania que, en la mesura del possible, s'eviti dipositar roba als contenidors específics destinats a la recollida de roba usada. L'entitat diocesana segueix així les indicacions establertes per les autoritats públiques amb la declaració de l'estat d'alarma. Aquesta petició també s'ha fet des de les organitzacions de Càritas a les diòcesis de Solsona i Lleida.

Paral·lelament, les empreses Grapats (Càritas Urgell), Cartaes (Caritas Solsona) i Troballes (Càritas Lleida) informen que les botigues de roba de segona mà, que són punt de recollida, estan tancades al públic.

Mostrar formulari de contacte