Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Policia Nacional deté un acusat d'afavorir la immigració irregular a la Cerdanya

La Policia Nacional deté un acusat d'afavorir la immigració irregular a la Cerdanya

A la furgoneta que conduïa hi havia quatre ciutadans del Pakistan, que residien a l'Estat sense papers i treballaven per a una empresa de Barcelona que opera al Pirineu

Un control de la Policia Nacional a la Cerdanya (Foto: Policia Nacional)
Un control de la Policia Nacional a la Cerdanya (Foto: Policia Nacional)
08/07/2024 15:30

Agents de la Unitat d'Estrangeria i Documentació de la Policia Nacional a Puigcerdà han detingut cinc persones, quatre d'elles per estar en situació irregular a l'Estat i el cinquè per un delicte d'afavoriment de la immigració irregular i l'explotació laboral. Els quatre primers són d'origen pakistanès i ja se n'ha començat a tramitar l'expulsió.

L'1 de juny passat, en un control a l'entrada nord del túnel del Cadí, els agents es van adonar que una furgoneta intentava eludir el control policial. Malgrat tot, la van poder aturar i van procedir a identificar tots els seus ocupants. El resultat de la identificació va posar al descobert que quatre dels passatgers del vehicle eren a la Unió Europea en situació il·legal. No era el cas del conductor, que feia les tasques d'encarregat o ocupador.

La furgoneta anava plena d'instruments de pintura i material de neteja. Per això, els agents es van entrevistar reservadament amb els ciutadans sense papers, els quals van confirmar que estaven empleats en una empresa de Barcelona que feia treballs per la zona de la Cerdanya.

Obertura d'expedient d'expulsió

Per aquests fets, els agents policials van procedir a la detenció del conductor per un delicte d'afavoriment de la immigració irregular i explotació laboral. Paral·lelament, a les persones sense papers se'ls va oferir la possibilitat de col·laboració en la lluita contra les organitzacions que es lucren a través de la immigració irregular, però van declinar l'oferta. Atesa aquesta negativa a col·laborar, i tenint en compte que estan en situació irregular, van ser detinguts per garantir-los els drets i l'assistència lletrada durant l'obertura del corresponent expedient d'expulsió.

Sanció a l'empresa

Pel que fa al conductor detingut, un cop instruït l'atestat policial, va ser posat en llibertat amb l'advertència de l'obligació de comparèixer davant de l'autoritat judicial quan fos requerit. Per part de la Unitat d'Estrangeria de Puigcerdà, s'han comunicat a la Inspecció de Treball les irregularitats detectades per a l'obertura d'expedient sancionador a l'empresa barcelonina.

Mostrar formulari de contacte