Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Processó i les Caramelles, principals cites amb la tradició de Setmana Santa

La Processó i les Caramelles, principals cites amb la tradició de Setmana Santa

El pas del Sant Enterrament serà aquest divendres a partir de les 8 del vespre Al llarg de dissabte i diumenge, la Seu i Castellciutat viuran les cantades al carrer

Caramelles de la Seu
Caramelles de la Seu
01/04/2010 10:53

La Setmana Santa presenta un munt d'activitats a l'Alt Urgell. Pel que fa a les més tradicionals, la gran cita és novament la Processó del Sant Enterrament, Divendres Sant a partir de les 8 del vespre. S'espera novament una participació multitudinària, amb la implicació de desenes d'urgellencs a través dels diferents passos, confiats a diverses entitats i col.lectius de la ciutat.

La tradició també passa per les Caramelles. A la Seu, la Germandat de Sant Sebastià reuneix 75 cantaires i 10 músics, sota la direcció de Lluís Obiols. Iniciaran les cantades dissabte a les 17.30 a la plaça dels Oms, davant de la Catedral i l’Ajuntament urgellenc, seguint pel carrer Major, la plaça del Carme, i el Passatge de la Missió. Diumenge de Pasqua passaran pels carrers de l’Eixample urbà, amb les parades tradicionals a la Cooperativa del Cadí i la Llar de Sant Josep. A la una es cantarà davant la Catedral, amb l'arquebisbe Joan-Enric Vives, i es finalitzarà la festa al Sant Hospital i al passeig Joan Brudieu.

Les peces musicals que cantaran seran la sardana 'Primavera' de Mossèn Albert Vives; el vals 'La festa de Pasqua' de Josep Voltas Viñas; la sardana 'Lluna clara' de Jaume Planella; i l'havanera 'Mariner de Terra endins' de Vicenç Olivé.

A Castellciutat, les caramelles es faran diumenge des de les 8 del matí, sortint del Pont de la Glorieta, per seguir per les masies i pels carrers del poble. S'acabarà a la una a la plaça de l’Arbre. Les caramelles de Castellciutat estan formades per una cinquantena de cantaires entre homes i dones dirigits per Toni Bernadó, que també toca l’acordió, i acompanyats per un grup de joves músics. Interpretaran la sardana a tres veus 'Ofrena' d'Antoni G. Tarrés; l'havanera 'Idil·li primaveral' Jaume Planella; i la cançó popular russa 'Cucut' de Jaroff.

Mostrar formulari de contacte