Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La quarta campanya d'excavacions als jaciments de les Esplugues i el Pui de Segur arrencarà aquest dilluns vinent

La quarta campanya d'excavacions als jaciments de les Esplugues i el Pui de Segur arrencarà aquest dilluns vinent

Les restes medievals són al municipi de la Pobla de Segur. Les intervencions, a càrrec de la Universitat de Barcelona, s'han adaptat als nous protocols de seguretat

Detall d'un jaciment medieval trobat a la Pobla de Segur (Foto: ACN / Aj. de la Pobla de Segur)
Detall d'un jaciment medieval trobat a la Pobla de Segur (Foto: ACN / Aj. de la Pobla de Segur)
13/08/2020 13:30

La quarta campanya d'excavacions arqueològiques als jaciments medievals de les Esplugues i el Pui de Segur, situats al terme municipal de la Pobla de Segur, arrencaran aquest dilluns vinent i s'allargaran fins al 28 d'agost. Atesa l'actual situació sanitària, les intervencions s'han hagut d'adaptar als protocols de seguretat necessaris per evitar la propagació de la COVID-19. Per això, s'ha elaborat un pla de treball per aconseguir poder continuar obtenint resultats efectius per a la recerca i la divulgació dels elements que s'hi trobin. L'objectiu és fer un mapa 3D de les construccions de tots dos jaciments i excavar els paviments dels diferents períodes medievals.

L'estratègia a l'excavació del Pui de Segur consistirà en delimitar i descobrir el màxim nombre de murs del sector iniciat els anys anteriors. A més a més, se seguirà buidant els enderrocs de l'interior de les cases, produïts durant l'abandonament dels segles XV-XVI. Mentrestant, a les Esplugues de Segur, es durà a terme el desempedregament de part la balma per poder mostrar amb eines digitals el jaciment al públic que no hi pugui accedir-hi per limitacions físiques. Paral·lelament, es continuaran excavant els nivells alt medievals, de fa més de mil anys.

Aquestes excavacions, dirigides per l'arqueòleg de la Universitat de Barcelona (UB) Walter Alegría, estan incloses dins el projecte 'Muntanya viva. Assentaments, recursos i paisatges a la Catalunya medieval'; els investigadors principals del qual són la doctora Marta Sancho i Planas i el doctor Pau Castell Granados. En aquesta recerca hi participen estudiants dels graus d'Arqueologia i Història de la UB i es compta amb el suport de l'Ajuntament de la Pobla de Segur.

Mostrar formulari de contacte