Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La recuperació del consum de la llet, objectiu prioritari del sector lleter català

La recuperació del consum de la llet, objectiu prioritari del sector lleter català

La consellera Meritxell Serret s'ha reunit amb el col.lectiu aquest divendres en el marc de la Fira de Sant Miquel de Lleida
Reunió entre Serret i representants del sector lleter català (Foto: Departament d'Agricultura i Ramaderia)
30/09/2016 19:40

El sector lleter català ha de guanyar quotes de mercat i per a aconseguir-ho cal que els ramaders lleters es reorganitzin i s’agrupin per a tenir més capacitat d’influència per a valorar el seu producte en els mercats. Aquesta ha estat una de les principals conclusions de la reunió que s’ha dut a terme aquest divendres entre el membres del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya i el sector ramader, en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida.

La consellera Meritxell Serret, que ha encapçalat la reunió, s’ha compromès a treballar “colze a colze” amb el sector per a trobar el model d’organització més idoni. D’altra banda, també s’ha parlat de com millorar la interlocució entre tots els agents de la cadena. Una altra de les línies d’actuació que s’han considerat necessàries i urgents és la recuperació del consum de la llet, que passa per prestigiar-la com a producte de qualitat i saludable i incrementar-ne el seu consum entre la població.

Aquesta és, precisament, una de les línies de treball que està desenvolupant el grup d’experts, en el qual participen Administració, representants dels diferents agents de la cadena, des del productors a la indústria, i científics i investigadors. La consellera ha explicat la campanya de promoció del consum de la llet, elaborada pel Departament d’Agricultura, que dóna a conèixer els beneficis dels làctics.

En la reunió també s’ha destacat el treball que està fent el grup d’experts per a organitzar unes “Jornades per a la millora del sector productor de llet català”, amb l’objectiu de promoure la creació d’organitzacions de productors locals (OPL) al territori. I pel que fa a la millora de l’eficiència de les explotacions, el grup d’experts està analitzant els principals factors que condicionen la rendibilitat de les explotacions i té previst, amb el suport del DARP, fer una campanya d’informació i divulgació per a definir línies d’actuació en el conjunt del sector.

Mostrar formulari de contacte