Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra tanca la setmana de la caça de l'isard amb el 90 per cent de les captures permeses

Andorra tanca la setmana de la caça de l'isard amb el 90 per cent de les captures permeses

Hi han participat un total de 625 caçadors. El Cos de Banders ha detectat una infracció greu en abatre's un mufló fora de temporada
Isards
19/09/2022 19:30

La setmana de la caça de l’isard a Andorra s’ha tancat aquest diumenge amb un total de 178 controls de captura d'isards, és a dir, el 88,5% del pla de caça permès. Enguany es podien caçar 201 exemplars, un percentatge molt similar al registrat l’any passat.

El període per caçar isards va començar el diumenge 11 de setembre i ha comptat amb la participació de 625 caçadors. La concentració d’activitat s’ha centrat en els caps de setmana, 49 el primer diumenge i 40 durant el darrer cap de setmana.

El Cos de Banders ha dut a terme controls de carretera, dispositius preventius i de vigilància, i ha habilitat un punt centralitzat on tots els caçadors han passat a fer el control de captura entre les 11 del matí i les 10 de la nit.

Una infracció greu

Amb el desplegament d’efectius i durant tota la setmana tan sols s’ha constatat una infracció per part dels caçadors en abatre's un mufló fora de la temporada establerta per caçar aquesta espècie. Arran d'aquest fet s’ha obert un atestat, que es troba en fase d’instrucció per una infracció "molt greu", segons recull la Llei de la caça. Tanmateix, el Cos de Banders atribueix el número d'exemplars abatuts i la disminució de les sancions en relació amb l'any passat a la bona feina de col·laboració entre el cos i els caçadors.

El termini fixat pel retorn de les anelles per part dels caçadors finalitzarà el 14 d’octubre.

Mostres de melsa

D’altra banda, s’han recollit 120 mostres de melsa dels isards capturats. Totes aquestes mostres permetran al Departament de Medi Ambient continuar coneixent l’estat sanitari de la cabana d’isards al Principat.

Mostrar formulari de contacte