Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull el Consell de Federació de l'Alt Pirineu de Convergència

La Seu acull el Consell de Federació de l'Alt Pirineu de Convergència

Hi ha participat aquest divendres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha destacat que "un país nou requerirà un nou projecte polític". A la trobada hi han assistit més de 150 militants pirinencs

Carles Puigdemont durant la seva intervenció el Consell de Federació de l'Alt Pirineu de Convergència
Carles Puigdemont durant la seva intervenció el Consell de Federació de l'Alt Pirineu de Convergència
05/03/2016 12:55

El president de la Generalitat de Catalunya i membre de la direcció de CDC, Carles Puigdemont, ha participat aquest divendres al Consell de Federació de l’Alt Pirineu de Convergència. El president ha defensat davant els més de 150 militants pirinencs que s’han aplegat a la Seu d’Urgell, que CDC no vol "un país clon de l’Estat espanyol en termes de comportament polític”. En aquest sentit, ha afegit que la nova Catalunya requereix "nous llenguatges, nous lideratges, una nova manera de debatre internament i un nou projecte polític, que és el que estem fent a Convergència”.

Per a Puigdemont, “som els únics que fem els deures envers el que ha de ser el projecte polític d’una Catalunya del segle XXI". Així ha especificat: "Estem disposats a debatre-ho tot, des del nom al model organitzatiu”. I ha demanat als militants del Pirineu implicar-se en el debat intern activament. "Volem que ens ajudeu a definir un espai polític útil per a modernitzar un país que canvia, perquè siguem un partit que sàpiga servir a tothom com sempre ha fet Convergència”, ha explicat.

El president Puigdemont, que ha dedicat tota la jornada de divendres a visitar les comarques pirinenques, ha destacat que “els convergents tenim un xip que ens fa mirar el país en la seva totalitat; creiem que es pot sentir Catalunya sense haver de passar per Barcelona i això no sé quants partits són capaços de fer-ho”. El cap de govern català ha reiterat que el tarannà de Convergència, “és el que li cal al país ara mateix i el que farà que el projecte polític que tenim entre mans prosperi”. A més a més, ha insistit que la resposta que s’ha de donar davant les traves és “serenitat, fermesa, patriotisme i estar sempre al costat de les institucions catalanes”.

Agraïment des del Pirineu

Per la seva banda el president de la Federació del Pirineu, Albert Alins, ha manifestat que el Pirineu està molt agraït a Convergència "pel que ha representat a les nostres comarques”. En aquest sentit, ha assegurat que el benestar actual de la gent del territori és una conseqüència del compromís dels governs de CDC en les diferents institucions. Alins ha indicat al president de la Generalitat que des del Pirineu “ens deixarem la pell en el teu projecte, pel país i pel que representes”.

Mostrar formulari de contacte