Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull la mostra 'El món agrari a les terres de parla catalana'

La Seu acull la mostra 'El món agrari a les terres de parla catalana'

L'exposició s'inaugurarà aquest dissabte al Centre Cívic 'El Passeig' La proposta vol sensibilitzar la societat a partir de la fotografia sobre la importància del sector agrícola i ramader

Món agrari - Exposició
Món agrari - Exposició
02/06/2011 10:50

Aquest dissabte, 4 de juny, a les 13.30 hores, es farà al Centre Cívic El Passeig la inauguració de l'exposició "El món agrari a les terres de parla catalana". La mostra, organitzada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural, es dóna a conèixer de forma itinerant per tot el conjunt de territoris de parla catalana i estarà oberta al públic fins al dia 20 de juny.

L'acte inaugural, organitzat per l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, serà presidit per l'alcalde urgellenc, Albert Batalla; el director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Albert Turull; i el president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i vicepresident de l'Institut Ramon Muntaner, Josep Santesmases.

La mostra s'emmarca en la IV Trobada de Centres d'Estudis de les Comarques de Lleida, una trobada anual d'entitats d'estudis locals que aquest any es realitza a la Seu, amb l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell com a amfitrió.

Sensibilitzar a través de la fotografia

"Sensibilitzar la societat a partir de la fotografia i de la realitat viscuda i fer entendre que el futur del sector agrari és responsabilitat de tota la societat”, aquest és l’objectiu de l’exposició itinerant “El món agrari a les terres de parla catalana”, que es podrà veure al Centre Cívic el Passeig.

La mostra és un compendi ordenat, documentat i argumentat de les imatges que es recullen en el Banc d’Imatges digitalitzat de la Generalitat, que s’ha anat creant des del 2009. En formen part un recull de quatre mil fotografies, procedents d’uns cent vuitanta fons documentals.

Textos i imatges conformen una memòria dels paisatges sempre canviants, dels conreus i del bestiar que han anat ocupant les terres de parla catalana, segons han estat les necessitats, les demandes del mercat i la rendibilitat econòmica. Memòria també dels sistemes, coneixements i tècniques que homes i dones han aplicat en el conreu de la terra, de les formes de posseir-la, d’organitzar-se, de viure.

El muntatge expositiu s’estructura en diversos àmbits que es presenten en 12 plafons de gran format. Els àmbits temàtics són: Els paisatges; Els conreus; La ramaderia; L’home la dona i la terra; El treball; Les formes de vida, i Present i futur.

Per a més informació sobre el projecte "El món agrari a les Terres de Parla Catalana" es pot consultar el web: http://www.sre.urv.es/irmu/monagrari/

Mostrar formulari de contacte