Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull la presentació dels programes POCTEFA i FEDER al Pirineu

La Seu acull la presentació dels programes POCTEFA i FEDER al Pirineu

La jornada tècnica es farà aquest dilluns vinent, dia 5, a la Sala de la Immaculada. Responsables i experts explicaran les noves prioritats dels programes d'ajuts europeus fins al 2020

POCTEFA-FEDER - Presentació
POCTEFA-FEDER - Presentació
30/09/2015 19:15

La Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell acollirà el pròxim dilluns, 5 d'octubre, una jornada tècnica per presentar els programes POCTEFA FEDER 2014-2020 al Pirineu.

Aquesta presentació està adreçada als representats polítics i tècnics de l'Administració local de l'àmbit territorial de Catalunya (Lleida i Girona), Andorra i Departaments Pirinencs del Llenguado-Rosselló i Migdia-Pirineus, per donar-los a conèixer quines són les prioritats tant del POCTEFA com del FEDER i alhora poder resoldre els dubtes pràctics que es puguin plantejar.

Mireia Font, regidora de Promoció Econòmica i Treball Transfronterer de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, explica que “actualment ens trobem a l'inici del nou període de programació dels Fons Estructurals de la Unió Europea i, per tant, a partir d'ara aniran sortint diferents convocatòries de programes de la UE com, per exemple, el Programa de Cooperació Transfronterera Espanya, França, Andorra (POCTEFA) que ja s'ha publicat. A banda, el programa Operatiu del FEDER ja està aprovat i, per tant, començaran a publicar-se les primeres convocatòries per tal que els Ens Locals de Catalunya puguin accedir a aquest Fons Europeu”.

Mireia Font afegeix respecte la celebració i organització d'aquesta jornada a la capital de l'Alt Urgell que “d'una banda, i atesa la vocació fronterera de la Seu d'Urgell, vam pensar que podria ser d'utilitat organitzar una jornada sobre aquest programa que ens resolgués i aclarís dubtes, i de l'altra, aprofitar per conèixer les principals línies del FEDER per als propers anys de cara als ens locals i el calendari previst d'actuacions”.

El programa

La inauguració de la jornada, que s'iniciarà a les deu del matí, anirà a càrrec de Francesca Guardiola, directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya; Gilbert Saboya, ministre d’Afers Exteriors del Govern d’Andorra i president de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP); i Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell.

A dos quarts d'onze es donarà el tret de sortida de la jornada amb la la presentació del nou Programa de Cooperació Transfronterera Espanya, França, Andorra (POCTEFA) a càrrec de Pere Roquet, secretari general de la Comunitat de Treball dels Pirineu (CTP) i secretari general de l’Organisme Andorra de Cooperació Transfronterera (OACT).

Seguidament, Joaquim Llimona, advocat i professor de Dret de la Unió Europea (UE) de la Universitat de Barcelona, explicarà el nou POCTEFA en el context de la nova política regional de la UE, mentre que Jean Louis Valls, director de la Comunitat de Treball dels Pirineus-Autoritat de Gestió Interreg V-A POCTEFA 2014-2020, serà l'encarregat d'explicar les prioritats del nou programa POCTEFA.

Després d'una pausa, la jornada tornarà a engegar a les 12 del migdia amb la ponència que porta per títol Aspectes pràctics i tècnics del Programa POCTEFA, que serà presentada per Mireia Font, regidora de Promoció Econòmica i Treball Transfronterer de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Per la seva part, Pilar Maza, coordinadora secretaria conjunta Interreg V-A POCTEFA 2014-2020, en farà l'explicació corresponent.

A l'una del migdia, tindrà lloc la presentació del Programa operatiu FEDER 2014-2020 a Catalunya (eixos, elements bàsics, requisits i tipologia de projectes), a càrrec del representant de la direcció general d’Administració Local del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, Jordi Castells.

La jornada tècnica és clourà a les dues del migdia, a càrrec de Jesús Fierro, president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

Per poder participar en aquesta jornada tècnica cal fer una inscripció prèvia a l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell enviant un mail a promocio@aj-laseu.cat. La inscripció és gratuïta.

Aquesta jornada de presentació del POCTEFA 2014-2020 i del FEDER 2014-2020 al Pirineu està organitzada per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), amb la col·laboració del Govern d'Andorra, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte