Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acull una sessió participativa sobre la nova directiva europea de l'aigua

La Seu acull una sessió participativa sobre la nova directiva europea de l'aigua

L'ACA convoca entitats i particulars vinculats al riu per debatre com s'ha de gestionar l'Alt Segre

El Mesclant de les Aigües
El Mesclant de les Aigües
25/06/2008 18:53

L’Agència Catalana de l’Aigua, del departament de Medi Ambient i Habitatge, està fent aquest dimecres a la tarda una reunió informativa sobre de la Directiva Marc de l’Aigua Europea a la conca de l’Alt Segre. La reunió és al Centre Cívic El Passeig i s'hi ha convidat diferents actors socials i entitats, però especialment aquells vinculats més directament al riu, com ara pescadors, regants i propietaris.

El sotsdirector general de Participació de la Generalitat, Jordi Pacheco, ha explicat que aquestes trobades volen servir per incorporar les opinions de les persones que coneixen aquest tram del Segre de primera mà.

De la seva part, el director adjunt de Medi Ambient a Lleida, Òscar Augé, explica que a efectes pràctics la nova directiva pot comportar canvis en la manera de gestionar el riu, per la qual cosa és important informar-ne als usuaris més habituals. Augé creu que la sequera dels darrers mesos obliga a plantejar seriosament aquesta qüestió.

Des del departament s’ha destacat la importància “cabdal” d’assistir als debats, ja que es vol planificar la gestió sostenible de l'aigua consultant entitats i ciutadania. També es faran trobades informatives el dia 2 de juliol, al Museu Cerdà de Puigcerdà; el dia 7 de juliol, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Coll de Nargó, i el dia 15 de juliol, a la Sala d’Actes de Ponts.

L’ACA compta amb el suport de la Direcció General de Participació Ciutadana per dur a terme tot el procés de debat, que passa per la diversitat d’opinions dels diferents interessos socials, institucionals, mediambientals i econòmics.

Mostrar formulari de contacte