Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu celebra tres mercats de Nadal a la plaça Sant Josep de Calassanç

La Seu celebra tres mercats de Nadal a la plaça Sant Josep de Calassanç

La mostra de productes artesans i aliments locals es podrà visitar els dissabtes La ciutat enceta una Ruta de Pessebres que inclou l'Espai Ermengol, l'Hospital, la Llar de Sant Josep i hotels i restaurants

04/12/2014 16:08

El Món Màgic de les Muntanyes inclou novament els tradicionals mercats de Nadal i enguany, com a novetat, una fira de Reis. Tindran lloc a la plaça de Sant Josep de Calassanç durant tres dissabtes del mes de desembre i el primer del mes de gener.

El primer mercat serà aquest dissabte, dia 6, amb la presència d'una vintena de parades de diferents artesans i comerciants de la Seu i el territori. Obrirà les portes a les deu del matí i restarà obert de manera ininterrompuda fins a les 8 del vespre. S'hi podrà trobar productes artesanals com ara decoració nadalenca (elements pel pessebre, espelmes i centres de Nadal), bijuteria, objectes de regal (ceràmica, quadres, cistells, sabons i cosmètica natural), labors i manualitats, tèxtil i productes alimentaris elaborats al territori

Els dos següents mercats de Nadal se celebraran els dies 13 i 20 de desembre, amb una cinquantena de parades amb els mateixos productes que el primer. “Aquesta oferta comercial nadalenca vol promoure l'activitat econòmica de la ciutat i alhora ser una atracció turística més per als visitants que estiguin aquests dies festius a la ciutat”, afirma el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Jordi Pallarès.

Ruta de Pessebres

Una nova proposta d'enguany és una ruta que permetrà visitar, del 6 de desembre al 6 de gener, nou pessebres diferents en diversos punts de la ciutat. L'objectiu d'aquesta ruta és obrir i donar a conèixer a la ciutadania els pessebres que des de fa força anys elaboren tant particulars com institucions i establiments comercials. 

Quatre pessebres estaran instal·lats a l'Espai Ermengol, cedits per la família Civit i creats pel desaparegut Josep Civit, reconegut pessebrista cerdà. Els horaris de visita són cada matí 10 a 14 hores a les tardes, de dilluns a dissabte, de 16 a 19 hores. També en les mateixes dates es podrà visitar, durant tot el dia, el naixement instal·lat al jardí de la Catedral. I en horari comercial, es podrà veure els pessebres del Restaurant Paisatges, el Centre Cívic El Passeig i l'Hotel El Castell de Ciutat. També s'hi inclou l'Hotel Sant Vicenç, al Pont de Bar.

De la seva part, la Llar de Sant Josep exposa un impressionat quadre costumista de la representació del naixement del nen Jesús, que elaboren conjuntament les monges i els usuaris de la residència de gent gran. Es podrà visitar del 8 de desembre al 7 de gener, de 10 a 13 hores i de 16 a 19.

En les mateixes dates, a partir de dimarts vinent, es podrà veure el pessebre que elaboren els treballadors de la Fundació Sant Hospital de la Seu, de 10 a 13 hores i de 17 a 18 hores. Al mateix recinte, a partir del 15 de desembre i de les 8 a les 20 hores s'exposarà el pessebre de la Residència-Centre de Dia.

  • Mercat de Nadal
    Mercat de Nadal
  • Pessebre de l'Ajuntament de la Seu
    Pessebre de l'Ajuntament de la Seu

Mostrar formulari de contacte