Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d’Urgell celebra la 1a Jornada Jove, una fira d'emprenedoria

La Seu d’Urgell celebra la 1a Jornada Jove, una fira d'emprenedoria

La iniciativa tindrà lloc dissabte vinent, 6 de novembre, de 12 del migdia a 6 de la tarda, a la plaça del Camp del Codina. També es faran tallers, exhibicions i actuacions

Presentació de la 1a Jornada Jove de la Seu d'Urgell
Presentació de la 1a Jornada Jove de la Seu d'Urgell
02/11/2021 14:40

La plaça del Camp del Codina acollirà aquest dissabte, 6 de novembre, la 1a Jornada Jove de la Seu d’Urgell. La iniciativa aplegarà més de 50 urgellencs i urgellenques, que donaran a conèixer el seu talent.

La regidora de Comerç de l'Ajuntament urgellenc, Núria Tomàs, i el regidor de Joventut, Joan Llobera, han destacat que la idea és "donar a conèixer el jovent de la ciutat que fa tasques emprenedores en el món de l'art, com ara la joieria o la música, entre d’altres àmbits". En aquest sentit, Núria Tomàs s'ha mostrat sorpresa per l'alta participació en la primera edició de la fira i ja ha avançat que "si la proposta funciona, la idea és ampliar encara més la participació, perquè serveixi com a empenta als joves per tirar endavant els seus negocis".

Per la seva part, Joan Llobera ha remarcat que “a l'Alt Urgell hi ha molt talent juvenil" i ha afegit que "a través de l'esdeveniment, els emprenedors, tant a nivell artístic com esportiu, podran promocionar les seves iniciatives públicament".

Presència de Pol Guàrdia, ambaixador català a Europa

El regidor urgellenc també ha indicat que la Jornada Jove comptarà amb la presència de Pol Guàrdia, un jove amb família a la comarca, que ha estat escollit ambaixador català a Europa. La idea és que pugui copsar i traslladar les necessitats i inquietuds del jovent del Pirineu als alts estaments, tant de Catalunya com a la Unió Europea. “Sabem que no tenen res a veure les seves reivindicacions amb les dels joves que viuen a Barcelona o en d’altres capitals catalans”, ha remarcat Llobera, que ha fet una crida als veïns i veïnes de la Seu d’Urgell de totes les edats perquè s’acostin aquest dissabte a la plaça del Camp del Codina per veure "un aparador molt important del talent d'aquí".

Programa de la jornada

La 1a Jornada Jove constarà de diverses activitats, que s’aniran desenvolupant a la vegada, repartides en diferents franges horàries del dia. A la plaça del Camp del Codina de la Seu d’Urgell hi haurà més 10 estands, en els quals -de 12 del migdia a sis de la tarda- els joves urgellencs mostraran i posaran a la venda els seus productes. A més, en aquell mateix espai a l’aire lliure, estan programades diferents propostes a càrrec de col·lectius d'artistes de la nostra ciutat, que oferiran tallers, exhibicions i actuacions musicals.

També es podrà veure l’exposició "Into the wild",  a càrrec dels alumnes de dibuix artístic de 1r i 2n batxillerat de l’Institut Joan Brudieu, en la qual mostraran les seves obres d’art. A més a més, hi haurà un estand de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, que servirà per obrir un procés participatiu per escollir el nom de la jornada, de cara a  properes edicions, així com incentivar el jovent a respondre les enquestes que s'estan preparant per redactar el nou Pla Comarcal de Joventut. També es promocionarà el Carnet Jove (de cara al jovent i per captar possibles nous col·laboradors).

Cal afegir que la 1a Jornada Joves comptarà amb un jove de la Seu d’Urgell que amenitzarà tota la jornada i que anirà informant en veu alta sobre el que vagi succeint en cada moment.

Agraïment

L'organització agraeix a entitats com l'UBSU i Supermercats DisSeu la seva col·laboració amb material i productes. També dóna les gràcies a totes les persones joves, així com a entitats i col·lectius per  la seva implicació per a fer-la possible. “Hem tingut una resposta excel·lent per part d’ells, i ens han mostrat un gran entusiasme i una gran col·laboració a l’hora d’organitzar-ho tot”, s'ha afirmat.

Mostrar formulari de contacte