Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu inaugura el nou espai lúdic i de salut per a la gent gran a la plaça de Lleteries

La Seu inaugura el nou espai lúdic i de salut per a la gent gran a la plaça de Lleteries

L’equipament té com a objectiu fomentar l'ocupació activa del temps d'oci per a les persones grans i amb discapacitats perquè millorin la seva salut física i emocional. Una trentena de padrins han practicat alguns dels més de vint exercicis del circuit

Inauguració del nou espai lúdic i de salut de la plaça de Lleteries
Inauguració del nou espai lúdic i de salut de la plaça de Lleteries
05/06/2018 18:20

La Seu d’Urgell ha inaugurat oficialment aquest dimarts el nou espai lúdic i de salut per a la gent gran que es troba ubicat a la part baixa de la plaça de Lleteries. L'acte ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, i el diputat provincial de la Diputació de Lleida, Antoni Navinés.

En els parlaments, Albert Batalla ha manifestat que amb aquest nou parc d’activitat física, el tercer de la ciutat, es completa la distribució d’aquest tipus d’equipaments a la Seu. "Són unes zones destinades a tothom, però que tenen un especial interès per a la gent gran”, ha indicat. En aquest sentit, l’alcalde urgellenc ha subratllat que "un dels objectius de l’equip de govern és que l’activitat física i la vida saludable estiguin a l’abast de tots els urgellencs, perquè la Seu d’Urgell sigui una ciutat cada cop amb més qualitat de vida”.

Cal remarcar que l'espai lúdic i de salut ha estat subvencionat per la Diputació de Lleida amb un import d'11.655,61 euros, a través d’una línia d’ajuts destinada a fomentar l’ocupació activa del temps d’oci d'aquest col·lectiu, millorant així la seva salut física i emocional. Tanmateix, el diputat Antoni Navinés ha incidit en el fet que l'equipament serà de profit per a tothom, "perquè és un espai adreçat a persones de 0 a 100 anys, des dels més petits fins a persones amb mobilitat reduïda”.

La inauguració ha comptat amb participació d’una trentena de padrins i padrines que han practicat alguns dels més de vint exercicis que es poden dur a terme en el circuit.

Espai lúdic i de salut

La Seu compta amb tres espais lúdics i de salut, disseminats per la ciutat. El primer que es va instal·lar es troba ubicat al Parc de la Boixadera, i el segon, està ubicat al Parc del Segre. S'hi pot treballar la mobilitat i la coordinació, així com el treball aeròbic a través d'un complert circuit dissenyat per moure les principals parts del cos.

La instal·lació esportiva vol ajudar a desenvolupar l’equilibri, la coordinació i la capacitat de desenvolupar-se en diferents tipus de superfícies. Alhora, a través d'aquests exercicis la gent gran millora la seva capacitat per fer tasques quotidianes de la vida diària, com banyar-se, pujar escales, seure i aixecar-se. Els exercicis també estimulen la memòria, la capacitat d’observació o la coordinació visual.

Mostrar formulari de contacte