Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d’Urgell realitza una enquesta a la població fumadora

La Seu d’Urgell realitza una enquesta a la població fumadora

L'objectiu de la iniciativa és conscienciar de les greus conseqüències ambientals i econòmiques que suposa llençar les burilles de tabac al terra. Les persones que col·laborin en l'estudi seran obsequiades amb un cendrer de butxaca
Cendrer de la campanya 'El carrer no és un cendrer'
26/11/2021 14:10

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha iniciat setmana una altra acció dirigida a la població fumadora de la ciutat que consisteix en la realització d’unes breus enquestes per conscienciar els fumadors i fumadores sobre la importància que les burilles no acabin a terra. Les preguntes les duen terme educadors ambientals.

L'estudi a peu de carrer permetrà conscienciar la població fumadora de les greus conseqüències ambientals i econòmiques generades per les burilles quan acaben al terra i al medi natural, i alhora, conèixer i recollir els hàbits de la població fumadora de la Seu d’Urgell. Com a agraïment, es regalarà a cada persona enquestada un cendrer de butxaca.

Actualment també s’està realitzant una campanya dirigida als bars i restaurants per treballar conjuntament per reduir la quantitat de burilles que s’acumulen davant dels seus establiments. Aquesta acció, que ha tingut una bona rebuda per part del sector de la restauració, està previst que s’allargui fins al 5 de desembre.

“El carrer no és un cendrer!”

La campanya 'El carrer no és un cendrer!' es va posar en marxa per fer visible la problemàtica de les burilles de tabac, considerat un residu 'invisible', i i sensibilitzar la població sobre l’impacte negatiu que provoquen al medi ambient i a l’espai urbà. L'acció es va iniciar el passat mes de febrer amb una exposició a les pilones del carrer Major de les 100.000 burilles recollides durant l’any 2020 per voluntaris del grup Per una Catalunya Neta.

La campanya també ha inclòs l’enviament d’una carta a tots els domicilis de la Seu d’Urgell explicant la problemàtica de les burilles, així com la distribució de manera gratuïta de cendrers de butxaca als urgellencs i urgellencs fumadors.

Mostrar formulari de contacte