Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu disposarà d'horts socials municipals a la zona de l'Horta del Valira

La Seu disposarà d'horts socials municipals a la zona de l'Horta del Valira

La proposta s'adreça a jubilats i a col.lectius amb risc d’exclusió social El projecte, que podria posar-se en marxa aquest estiu, és fruit d’un acord polític entre l’equip de govern (format per CIU i ERC) i ICV
Horts municipals - Presentació
17/05/2010 13:51

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha anunciat aquest dilluns la creació d’horts socials municipals a la zona de l’Horta del Valira. El projecte, que podria posar-se en marxa aquest estiu, és fruit d’un acord polític entre l’equip de govern (format per CIU i ERC) i el grup d’ICV, que va plantejar la proposta ara fa un any a través d’una moció.

Els horts s’ubicaran molt a prop del pont de Castellciutat, al costat del meandre del riu Valira. Les parcel.les es dividiran en espais d’entre 50 i 80 metres quadrats, segons la demanda. Aquesta setmana es concretarà la cessió del terreny, que ocupa uns 800 metres quadrats. Així ho ha explicat l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, que s’ha mostrat convençut que hi haurà molta gent interessada en la iniciativa. Batalla també ha manifestat la voluntat de continuar col.laborant amb els diferents grups polítics per fer realitat aquest tipus d’iniciatives.

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu, encapçalada per Miquel Caminal, estudia ara les bases que hauran de regir la concessió d’ús dels horts, adreçats a col.lectius com la gent gran o bé amb risc d’exclusió social. Caminal ha avançat que la cessió dels espais, que serà d’entre 2 a 5 anys, inclourà l’obligació de fomentar l’agricultura ecològica i el conreu d’espècies autòctones. No s’hi podrà utilitzar pesticides ni productes químics o transgènics. Alhora, es faran servir adobs de la planta de compostatge de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet. Així mateix, els horts s’hauran de destinar al consum propi i en cap cas al negoci.

El regidor d’ICV, Josep Maria Carles, s’ha mostrat satisfet per la posada en marxa del projecte que, de moment, “serà una experiència pilot i s’ampliarà a d’altres espais en funció de l'interès que desperti”. Carles ha manifestat que la mesura contempla “un aspecte socialitzador molt important, amb el qual també s’utiltzarà l’experiència i el coneixement de la gent gran en aquest àmbit”.

Més endavant, els horts també podran tenir un aspecte educatiu, amb visites i activitats del centres escolars, guiades per les mateixes persones que cultiven els horts. Carles explica que poc a poc es podrà cobrir les peticions d’altres grups, com ara els nouvinguts, joves que no segueixen els currículums escolars normals o usuaris dels serveis socials.

La creació dels horts socials municipals s’emmarca en el projecte d’obertura de la Seu cap al Riu Valira i la reconversió a la zona del meandre, per a la qual s’ha aconseguit fons estatals. La iniciativa també era una de les condicions d'ICV per a l'aprovació dels pressupostos d'enguany.

Mostrar formulari de contacte