Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell acollirà una nova campanya de donació de sang

La Seu d'Urgell acollirà una nova campanya de donació de sang

La recaptació tindrà lloc dilluns vinent, 14 de setembre, al Centre Cívic El Passeig. Per ser donant cal inscriure's prèviament, tenint en compte les mesures de seguretat a causa de la COVID-19

Campanya de donació de sang a la Seu d'Urgell
Campanya de donació de sang a la Seu d'Urgell
08/09/2020 18:55

La Seu d’Urgell acollirà dilluns vinent, 14 de setembre, una nova campanya de donació de sang. La recaptació tindrà lloc al Centre Cívic El Passeig, de dos quarts de 5 de la tarda a les 9 de la nit. Els donants s'han d'inscriure prèviament emplenant un formulari en línia, tal com especifiquen les mesures de prevenció i seguretat a causa de la COVID-19.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya està fent aquests dies una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions no només per a la pandèmia sinó també per a tractaments de càncer, accidents o parts amb complicacions, entre d'altres. "Amb la reducció dels contagis i malalts de COVID-19 als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos, fet que fa que siguin necessàries 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya", indica l'organisme del Departament de Salut. "Una xifra que pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional", afegeix.

Mesures de prevenció i seguretat

El Banc de Sang segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes arreu del país. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel hidroalcohòlic en arribar a l’espai de les extraccions, han de guardar la distància de seguretat amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari.

El Banc de Sang també recorda que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Acte solidari

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 70 anys que pesi més de 50 quilos. Les dones poden assistir-hi un màxim de tres vegades a l'any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió i el nivell d'hemoglobina.

Les persones que han patit la COVID-19 o han estat en contacte amb algú que l’hagi patit, han d’esperar un mes per poder donar.

 

 

 

Mostrar formulari de contacte