Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell commemora el Dia Mundial de la Poesia

La Seu d'Urgell commemora el Dia Mundial de la Poesia

Avui dijous, a les 7 del vespre a la Sala de la Immaculada, es farà una lectura en diverses llengües i es lliurarà els premis del Concurs de Dictat Multilingüe. Al llarg del dia, RàdioSeu emet poemes enregistrats per alumnes de centres educatius de la comarca
Commemoració a la Seu del Dia Mundial de la Poesia 2019
21/03/2019 10:55

La Seu d'Urgell se suma avui dijous, 21 de març, a la commemoració del Dia Mundial de la Poesia. L'acte oficial se celebrarà a partir de les 7 del vespre a la Sala de la Immaculada.

El programa previst començarà, tal com s'ha fet els darrers anys, amb la lectura d'un mateix poema en diverses llengües. El text escollit enguany és 'Poesia. Música de l'ànima teixida amb paraules', de Rosa Fabregat. Tot seguit, es farà la lectura de poemes a càrrec d'alumnes de les escoles de la Seu.

L'acte també inclou enguany una xerrada sobre la vida i l'obra del poeta Federico García Lorca, a càrrec d'Eva Sauret. Finalment, la commemoració es completarà amb el lliurament del 4t Concurs de Dictat Plurilingüe, que es va dur a terme aquest mes passat. Enguany aquest certamen ha comptat amb la participació de 126 alumnes dels quatre centres de secundària de l'Alt Urgell: els instituts Joan Brudieu, La Valira i Aubenç i el Col·legi La Salle. Els estudiants van posar a prova els seus coneixements escrits tant en català com en castellà, anglès i francès. En aquesta edició, precisament, es va incorporar per primera vegada la poesia en els dictats.

RàdioSeu amb el Dia Mundial de la Poesia

D'altra banda, al llarg de tot aquest dijous, RàdioSeu emet dins de la seva programació habitual poemes recitats per alumnes dels diversos centres d'ensenyament primari i secundari de la Seu i de l'AltUrgell. Les lectures, coordinades pel Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya, es poden escoltar de les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 5 de la tarda a les 8 del vespre.

La commemoració del Dia Mundial de la Poesia a la Seu té el suport de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, la Institució de les Lletres Catalanes, l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, l'EOI de la Seu, Òmnium Alt Urgell, el Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya de la Generalitat i la Biblioteca Sant Agustí.

Mostrar formulari de contacte