Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell estrena un 'escape room' per a joves amb la missió de "salvar el planeta"

La Seu d'Urgell estrena un 'escape room' per a joves amb la missió de "salvar el planeta"

Els participants hauran de superar sis proves en indrets del centre històric de la ciutat. L'activitat comença aquest dissabte i finalitzarà el 4 de gener

Presentació, a l'Oficina Jove, de l''escape room' pel centre històric de la Seu d'Urgell
Presentació, a l'Oficina Jove, de l''escape room' pel centre històric de la Seu d'Urgell
16/12/2020 18:15

Els carrers i places del centre històric de la Seu d’Urgell seran l’escenari durant 16 dies, aquestes festes de Nadal, d’un escape room a l’aire lliure, amb el lema de “salvar el planeta” d’una amenaça intergalàctica. Aquest activitat interactiva, adreçada al jovent, l'han presentat aquest dimecres el regidor de Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Joan Llobera; l’alcalde de la ciutat, Jordi Fàbrega, i els creadors d’aquest joc, Pep Forn i Juanjo Jarauta.

Llobera ha indicat que el centre històric de la Seu és "l’espai ideal" per a aquesta activitat "lúdica, divertida i molt dinàmica", i que s'hi podrà jugar tot seguint diverses pistes, a través de els quals els nois i noies "descobriran secrets amagats de la ciutat mentre posen a prova les seves habilitats i coneixements”.

De la seva part, Jordi Fàbrega ha volgut ressaltar “l’aposta important” que s’ha fet des l’Oficina Jove per incloure activitats adreçades al públic juvenil dins el programa nadalenc del Món Màgic de les Muntanyes, tenint en compte que "han estat molt castigats durant la pandèmia". Per això, confia que propostes lúdiques com aquest escape room serà "tot un èxit de participació" perquè és una activitat "que es pot realitzar amb tota tranquil·litat, en petits grups i a través de les noves tecnologies”. 

La primera jornada del joc serà aquest dissabte, dia 19; i l'última, el 4 de gener. Es desenvoluparà tant al matí com a la tarda i l'únic dia en què no es durà a terme és el dia de Nadal. Per participar-hi es pot fer la inscripció prèvia (gratuïta però obligatòria) des d'avui mateix a la pàgina web www.escaperoomcitylaseu.cat.

Pep Forn i Juanjo Jarauta han explicat que aquest joc es basa en la pàgina web creada per l’ocasió, que guiarà els jugadors durant tota la partida. El participants podran jugar en equips d'un màxim de 6 persones, a partir dels 12 anys, mentre que els menors de 12 anys hauran d’anar acompanyats d'un adult. 

Ajut del telèfon mòbil i premis cada dia

L'inici del repte serà al passeig Joan Brudieu. Caldrà resoldre sis proves, en diferents indrets del nucli antic, i es disposarà de 90 minuts per "desactivar l’arma". Amb l’ajut del telèfon mòbil i seguint les indicacions de la pàgina web d’aquest joc, caldrà anar resolent diversos enigmes que desvetllaran elements de la ciutat. Per això, és important portar el mòbil amb la bateria carregada, a més de paper i bolígraf.

Tots els equips guanyadors diaris (els que hagin completat el joc amb èxit) entraran en un sorteig diari per obtenir un regal relacionat amb el joc i el podran passar a recollir per l’Oficina Jove de l’Alt Urgell quan se’ls avisi.

Joan Llobera ha agraït la tasca de treballadors i tècnics municipals que “han treballat intensament i amb il·lusió per fer possible també enguany no només aquest escape room sinó tot el programa d’activitats lúdiques i culturals que componen el Món Màgic de les Muntanyes, en aquest any tant complicat a causa de la pandèmia”. El responsable de l’Àrea de Joventut també ha remarcat que aquest joc ha aixecat “molta expectativa” entre el jovent del municipi. Jordi Fàbrega hi ha afegit que aquesta aposta també ha servit per "posar en valor el talent urgellenc"; en aquest cas, el dels dos creadors de la idea, per ajudar a "reinventar" la ciutat en el context actual.

Mostrar formulari de contacte