Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell invertirà 6 milions en la nova residència geriàtrica

La Seu d'Urgell invertirà 6 milions en la nova residència geriàtrica

Actualment els tràmits per ingressar tenen una demora de dos a tres anys El futur centre tindrà un total de 120 places per a persones assistides
Centre de Gent Gran - Presentació de la revista 'Parlem'
21/01/2010 12:37

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell, juntament amb el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, invertirà sis milions d'euros en la construcció d'una nova residència geriàtrica a la ciutat. Les obres s'espera que comencin aquest 2010.

Actualment a la Seu hi ha una residència municipal ubicada al Sant Hospital, on hi ha 14 places de residents assistits i 30 places de centre de dia. També hi ha una residència privada, la Llar de Sant Josep, de les Germanes dels Ancians Desemparats, que té 94 places per a ancians vàlids i 28 places per a persones assistides.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha manifestat que el nou equipament és una necessitat per a la ciutat a causa de "la llarga llista d'espera" que hi ha per entrar a la residència actual. Per la seva banda, la regidora de Gent Gran de la Seu, Teresa Casassas, ha explicat que actualment el consistori encara està pendent de "tancar el conveni" amb la Generalitat, però que en el decurs d'aquest any s'espera començar els treballs.

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, la nova residència tindrà un total de 120 places per a persones assistides, de les quals 100 seran concertades amb la Generalitat i les altres vint gestionades per l'Ajuntament. A més hi haurà 30 places de centre de dia i 25 per a persones amb malalties mentals lleus.

Batalla comenta que la nova residència haurà de permetre "resoldre el dèficit" que té la ciutat per la gran demanda de places de residència per a gent gran. La nova instal.lació té un pressupost de sis milions d'euros i serà subvencionada en un 50% pel Departament d'Acció Social i Ciutadania i l'altre 50% per explotació.

Trasllats a Oliana

La directora de l'actual residència geriàtrica, Neus Albanell, comenta que actualment les persones que fan els tràmits per ingressar a la residència triguen dos a tres anys a obtenir la plaça, per la qual cosa algunes persones s'han de traslladar fins a Oliana fins que queda una plaça a la Seu.

La responsable de l'equipament sòciosanitari afegeix que la nova residència tindrà places per a gent vàlida que en aquest moment no existeixen en l'actual residència. Un cop entri en funcionament la nova residència geriàtrica les places que actualment s'ocupen a l'hospital de la Seu es traslladaran al nou equipament.

Mostrar formulari de contacte