Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell ja disposa d'un punt de recàrrega de vehicles elèctrics

La Seu d'Urgell ja disposa d'un punt de recàrrega de vehicles elèctrics

El servei està ubicat al passeig de Joan Brudieu. Es tracta d'una iniciativa de la productora elèctrica PEUSA, que té com a objectiu facilitar l’ús del cotxe elèctric a la ciutat i contribuir a la millora ambiental

Inauguració d'un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la Seu
Inauguració d'un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la Seu
12/07/2016 14:46

La Seu d’Urgell ha inaugurat aquest dimarts el seu primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics. L'acte l'ha presidit l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el nou director general de PEUSA, Marcel Dorna, acompanyats dels consellers del Consell d’Administració de la productora elèctrica, Lluís Cascante, Carles Martin i Jordi Grau.

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha volgut agrair a PEUSA la instal.lació del servei "perquè contribueix a l'estratègia global de municipi i de la societat en general d'anar millorant en eficiència energètica i en mobilitat sostenible”.  Batalla ha lloat la ubicació del punt de recàrrega, ja que es troba “al rovell de l’ou de la ciutat”, en ple centre urbà, al passeig de Joan Brudieu. Així mateix, ha recordat que l’Ajuntament es troba immers en el Pla d’Alcaldes per la Sostenibilitat per aconseguir la reducció d’emissions de CO2. “Nosaltres també tenim la nostra petita responsabilitat en aquest objectiu, tant a nivell europeu com mundial, de millorar el medi ambient; i és bo que les institucions facilitin a la ciutadania poder fer el pas cap al vehicle elèctric”, ha remarcat.

Per la seva part, el director general de PEUSA, Marcel Dorna, ha explicat que “l'objectiu és facilitar l’ús del cotxe elèctric a la Seu i contribuir així a la millora ambiental del territori, ja que es tracta d'una energia menys contaminant”.

Empresa pionera al Pirineu

Amb la inauguració del primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics, Hidroelèctrica del Valira S.L., empresa comercialitzadora de PEUSA, inicia un nou projecte que pretén activar altres punts de recàrrega a la ciutat i, més endavant, a d'altres pobles de la comarca. “Ens posicionem com els primers empresaris de la zona del Pirineu català que apostem per l’ús del vehicle elèctric com a alternativa respectuosa amb el medi ambient”, remarca Doma.

Inauguració amb una recàrrega simbòlica

El servei elèctric que s’ha instal·lat al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell donarà subministrament de forma simultània a dos vehicles, mitjançant un sistema de recàrrega semi-ràpida que, segons el tipus de cotxe, permetrà realitzar una càrrega completa d’una durada màxima aproximada de dues hores, en funció del seu nivell d'abastiment.

Val a dir que la inauguració del primer punt de recàrrega s’ha fet de manera simbòlica amb dos vehicles elèctrics, el que disposa la companyia PEUSA i el del Servei de Neteja Viària de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Mostrar formulari de contacte