Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell recapta més de 3.600 euros per a La Marató dedicada a la COVID-19

La Seu d'Urgell recapta més de 3.600 euros per a La Marató dedicada a la COVID-19

La meitat de l'aportació s'ha obtingut amb les guardioles solidàries instal·lades en una vintena d'establiments de la ciutat. Enguany s'ha limitat els actes previstos per ajudar a prevenir l'expansió del virus

Guardioles solidàries utilitzades a la Seu per recaptar fons per a La Marató
Guardioles solidàries utilitzades a la Seu per recaptar fons per a La Marató
27/01/2021 13:56

La Seu d’Urgell ha recaptat un total 3.623,73€ per a la Marató de TV3, que en aquesta darrera edició ha estat dedicada a la lluita contra la COVID-19. Davant la situació sanitària excepcional a causa de la pandèmia, enguany la capital de l'Alt Urgell ha "reinventat" la seva col·laboració amb aquesta jornada solidària, que els anys anteriors s'havia caracteritzat per l'organització d'un gran nombre d'actes presencials per part d'entitats i institucions locals, coordinades per l'Ajuntament urgellenc.

A causa d'aquesta situació, aquest desembre passat es va descartar la celebració de propostes com ara el quinto, la rifa de l’Hospital o bé les parades al carrer, per evitar així la propagació del coronavirus. Com a alternativa, s'ha promogut un format virtual i donacions directes mitjançant guardioles instal·lades en una vintena d'establiments de la ciutat.

La tinent d'alcalde de Solidaritat de l’Ajuntament de la Seu, Marian Lamolla, valora que “tot i el format virtual de La Marató d'enguany, cal agrair les diferents activitats i aportacions que han demostrat una vegada més que la solidaritat no l'atura res, i més encara quan aquesta vegada el lema, Aquesta Marató toca a tothom, deixava molt clar que la Covid-19 ens toca a totes i tots”.

Les guardioles solidàries van ser elaborades des de l’Escola Municipal d’Art, amb materials reciclats i decorades amb dibuixos que els i les alumnes d’aquesta escola van crear amb la temàtica de les mascaretes. El total recaptat a través d’aquests recipients ha estat de 1.821€.

D'altres activitats solidàries

A banda d’aquestes guardioles, en el marc de La Marató s'ha organitzat algunes activitats presencials, sempre amb cabuda limitada i seguint les recomanacions elementals de prevenció.

És el cas de la ballada organitzada per la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell, que va tenir lloc el 19 de desembre passat i que va recaptar 172€. Aquell mateix dia, l’Orquestra de Cambra Cadí va oferir el seu Concert de Nadal, a la Sala de Sant Domènec, i va recaptar amb la venda d’entrades 1.130€, destinats a La Marató. De la seva part, l'Esplai de la Gent Gran ha fet una donació de 500€.

Establiments col·laboradors

Els establiments comercials i entitats que han col·laborat en la recaptació, tot instal·lant les guardioles solidàries als seus locals, han estat: Bar Dandy, Menja't l’Alt Urgell, Lampisteria Carlos, Farmàcia Barios, Contxi Moda i Complements, La Posella, Joieria Sangrà, Mari Miguelsanz, Pilar Isern Modes, Manualitats Mestre, Carnisseria Charlie, Pastisseria Cadí, Cadítours, Aubèrria, Deltariba Materials, MAPISA, Cal Bundancieta, Forn Cal Duat, Ungles i Més, Perruqueria Heura, Suministros e Instalaciones Valira SL, Perruqueria Mendoza, AMPA La Salle, La Casa del Matalàs, CHPA Cadí, La Cafeteria de la Natàlia i Centre Esportiu Esquitx.

Mostrar formulari de contacte