Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell habilitarà deu horts urbans per a col·lectius vulnerables

La Seu d'Urgell habilitarà deu horts urbans per a col·lectius vulnerables

La zona hortícola se situarà en una parcel·la ubicada al costat de la nova àrea per a autocaravanes, pròxima al Parc del Segre. El ple aprova una ordenança que regularà la cessió i ús dels espais
Horts socials a l'Horta del Valira
15/03/2022 14:37

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell habilitarà deu horts urbans adreçats a persones o famílies en situació de vulnerabilitat que siguin usuàries del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU). La nova zona hortícola se situarà en una parcel·la ubicada al costat de la nova àrea per a autocaravanes, pròxima al Parc del Segre, i complementarà la que ja existeix a l'Horta del Valira, que s'adreça a la gent gran.

El ple ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una ordenança que regularà el funcionament de tots els horts municipals, que se cediran de forma gratuïta i durant tres anys. El document se sotmetrà durant un mes a informació pública, per tal que s'hi puguin presentar al·legacions. Si no se'n registren, l'ordenança es considerarà aprovada definitivament.

El Projecte d'Horts Socials va iniciar-se el 2010 i ha tingut una gran acceptació, segons ha explicat la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, Marian Lamolla. És per això que ara es vol ampliar la proposta, "per tal d'ajudar famílies o persones que es troben sense feina o tenen jornades laborals que no són completes, per exemple".

La regidora de Compromís X La Seu, Carlota Valls, creu que l'ampliació prevista és una bona notícia i "millora un projecte que ja era molt bo". Valls també s'ha felicitat pel tarannà de la comissió de treball sobre els horts socials, en què s'ha acceptat les aportacions fetes pel seu grup. Per la seva banda, la portaveu de la CUP, Xènia Antona, ha celebrat que la iniciativa augmenti l'ús social i ha demanat que els terrenys es posin a disposició dels usuaris aquest mateix any.

La voluntat de l'equip de govern (Junts i ERC) és que l'espai dels nous horts urbans s'arrangi durant les properes setmanes i que la nova zona hortícola estigui enllestida aquesta mateixa primavera.

 

Mostrar formulari de contacte